Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2020 o 6:34
Čas čítania 1:48
Viktor Kniš

Vyhrážal sa raperom, neskôr útočil na vlastný gang. Ako silácke reči dobehli Tekashiho 6ix9ine?

HUDBA
Uložiť Uložené

Magazín Complex zverejňuje prvú časť dokumentárnej série o dúhovom raperovi vo forme podcastov. Čo sa v nej dozvieš?

6ix9ine sa stal najprv populárnym na Slovensku, až potom dostal možnosť spolupracovať s kapacitami ako Kanye West alebo Nicki Minaj. Jeho príbeh je obyvateľom našej krajiny a obzvlášť fanúšikom rapu dobre známy, keďže ho mapujeme od čias, keď sa kontroverzný dúhový interpret objavil na albume Vlna od Haha Crew. 

Boli to práve slovenskí fanúšikovia, ktorí mu dali pocítiť, že jeho tvorba za niečo stojí a naplnili priestory pod pódiom na koncertoch, ktoré zogranizoval Yaksha, resp. jeho FCK THEM. 

Teraz sa magazín Complex rozhodol, že by mal príbeh dnes uväzneného Tekashiho poznať úplne každý. Pripravil preto osemdielnu dokumentárnu sériu Infamous: The Tekashi 6ix9ine Story, v rámci ktorej za pomoci materiálov zozbieraných z celého sveta moderátorka vyrozpráva celú genézu. Nebudú chýbať ani rozhovory z blízkymi ľuďmi a niektorými záznamami sme prispeli aj my, keďže sme boli pri viacerých zásadných momentoch 6ix9ine na Slovensku a v Česku. 

Odporúčané
Celý svet bude počúvať príbeh Tekashiho. Od prvej návštevy Slovenska až po väzenie. Do dokumentárnej série prispel aj Refresher Celý svet bude počúvať príbeh Tekashiho. Od prvej návštevy Slovenska až po väzenie. Do dokumentárnej série prispel aj Refresher 25. januára 2020 o 14:41

Prvý 40-minútový diel je už na svete a my sa dozvedáme niektoré kľúčové momenty z úplných začiatkov Tekashiho kariéry, z ktorých následne vyplynulo, že mal odvahu postaviť sa nielen ktorémukoľvek inému raperovi, ale v konečnom dôsledku aj vlastnému gangu. Práve ten sa mu stal osudným a kvôli nemu bude do novembra 2020 za mrežami. 

V debutovej časti rozpráva napríklad Tekashiho tatér, ktorý mu spravil prvé kérky. Ten tvrdí, že ho nikdy nepoznal takého kontroverzného, ako sa prezentoval na sociálnych sieťach. Rozprával aj bývalý kolega odsúdeného interpreta, ktorý potvrdil, že si 6ix9ine v minulosti nepísal všetky skladby sám. Nevidel v tom však žiadny problém. 

„Myslím si, že bol fascinovaný gangmi vo všeobecnosti,“ skonštatoval ďalší blízky človek Tekashiho v súvislosti s tým, že pred tým, ako bol súčasťou Nine Trey Bloods, mal záujem aj o vstup do Crips. Rozprával taktiež producent Jordan Granados, ktorý pracoval na niekoľkých Tekashiho skladbách. Ten má skúsenosť, že bol 6ix9ine výstredný a bojoval o pozornosť skôr, ako sa vôbec stal raperom. Spomína si na to, ako chodil vo farebných tričkách v Brooklyne. 

 

Tekashiho prepustia z väzenia približne o 10 mesiacov. Pôvodný 47-ročný trest mu súd znížil na 24 mesiacov, v tom čase však už mal 13 mesiacov trestu za sebou. Dôvodom radikálneho zmenšenia trestu bola skutočnosť, že bol raper od úplného začiatku ochotný spolupracovať s políciou a bol ochotný udať všetkých členov Nine Trey, ktorí dnes sedia za mrežami. 

Pôvodne bol 6ix9ine obvinený z 9 rôznych trestných činov týkajúcich sa násilia, ozbrojovania aj drogovej činnosti. Podľa dostupných informácií bude musieť interpret spolupracovať s federálnou políciou aj po prepustení. Keďže sa rozhodol nevstúpiť do programu na ochranu svedkov, bude musieť nájsť riešenie, ako sa ochrániť sám.

Už podpísal 10-miliónovú zmluvu s vydavateľstvom, pod ktorým vydal aj svoj debutový album, otázkou ostáva, či ešte niekedy bude vystupovať naživo. Promotéri už teraz odmietajú jeho vystúpenia kvôli potenciánemu nebezpečenstvu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia