Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2020, 17:42
Čas čítania 4:46
Vl Mi

S Kobem Bryantom som sa stretol, keď sme boli obaja tínedžeri. Keď som sa dozvedel o nehode, vyšli mi slzy (Rozhovor)

S Kobem Bryantom som sa stretol, keď sme boli obaja tínedžeri. Keď som sa dozvedel o nehode, vyšli mi slzy (Rozhovor)
Zdroj: TASR/AP/Mark J. Terrill, File
ŠPORT BASKETBAL KOBE BRYANT
Uložiť Uložené

Aj keď už nehrával, stále basketbalu dával veľa. Inšpiroval deti, chceli byť ako on, chceli sa zlepšovať, povedal pre Refresher streetballista Jaroslav Ciho.

Legendárny basketbalista Kobe Bryant zahynul pri tragickej nehode. Za zatiaľ neznámych okolností sa jeho osobná helikoptéra zrútila a tragédiu nikto neprežil. Zomrelo 9 ľudí, okrem bývalého basketbalistu aj jeho 13-ročná dcéra a jej tri spoluhráčky s rodičmi.

Kobe Bryant sa stal počas jeho 20 rokov trvajúcej kariéry päťnásobným šampiónom NBA, tituly získal v rokoch 2000-2002, 2009 a 2010. Okrem toho bol úspešným reprezentantom, v roku 2008 a 2012 získal zlatú medailu na olympiáde.

Internet okamžite po zverejnení smutnej správy o smrti Kobeho a jeho dcéry zaplavili ich spoločné fotografie a videá. Emotívne zábery zverejňuje okrem blízkych kamarátov a kolegov aj známe osobnosti. 

Odporúčané
Čo zatiaľ vieme o havárii helikoptéry, v ktorej bola hviezda NBA Kobe Bryant? Čo zatiaľ vieme o havárii helikoptéry, v ktorej bola hviezda NBA Kobe Bryant? 27. januára 2020, 11:52

Oslovili sme Jaroslava Ciha, streetballistu, ktorý sa pred rokmi s legendárnym basketbalistom stretol. Bolo to ešte v čase, keď Kobe v NBA len začínal. „Bol usmievavý, milý, robil si svoju robotu, predviedol sa. Čo sme prehodili tých pár slov, tak zavtipkoval. Priznám sa, vtedy som stretnutie s ním nevnímal ako niečo výnimočné,“ spomína. 

Po tom, čo ho stretol, začal jeho kariéru pozorne sledovať. Nakoniec sa z neho stal jeden z najlepších basketbalistov všetkých čias. „Jeho kariéra bola úžasná, dokázal toho skutočne veľa. Patrí medzi najvýraznejšie osobnosti basketbalu a celkovo NBA. Máme šťastie, že sme žili v jeho ére. O to bolestivejšia je správa, ktorú sme sa dozvedeli v nedeľu večer.“

Na archívnej snímke z 7. júna 2009 Kobe Bryant z Los Angeles Lakers počas zápasu zámorskej NBA proti Orlandu Magic.
Na archívnej snímke z 7. júna 2009 Kobe Bryant z Los Angeles Lakers počas zápasu zámorskej NBA proti Orlandu Magic. Zdroj: TASR/AP/Mark J. Terrill, File

Kobe Bryant v NBA debutoval ako najmladší hráč v histórii. Bolo to v roku 1996, keď mal 18 rokov. Kedy si ho začal registrovať?

O dva roky neskôr, keď som bol v Paríži na turnaji Adidas Streetball, čo bolo niečo ako majstrovstvá sveta streetballu. Kobe Bryant bol spolu s Tracym McGradym ambasádorom turnaja. Obaja boli vtedy ešte mladíci, poriadne som ich nepoznal. Samozrejme, vedel som, že hrajú v NBA, no to bolo tak všetko.

Koľko si mal vtedy rokov?

Boli sme takmer rovesníci, bol som tínedžer, mal som 17 rokov. Kobe bol o 2 roky starší.

Mal si možnosť sa s ním aj porozprávať?

Na to veľa času nebolo. Keďže mali pracovné povinnosti, zväčša sme si stihli dať len spoločnú fotku a prehodiť pár slov, bolo tam niekoľko desiatok družstiev. Na účastníkov turnaja im vyčlenili len niečo vyše hodinu. Neskôr sme sa s nimi stretli ešte v lunaparku, tam mali dvaja chalani možnosť zahrať si proti nim.

Ako to dopadlo?

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 79907 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako dopadol zápas s Kobem
  • Ako pred rokmi, keď ešte nebol taká hviezda, pôsobil Kobe na ľudí
  • Ako sa Jaroslav pozerá na Kobeho štýl hry
  • Prečo je Kobeho tragická smrť obrovskou stratou pre basketbal
Domov
Zdieľať
Diskusia