Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2020, 13:51
Čas čítania 1:23
Martin Mičuda

Šéf divízie Hyundai N vyhlásil, že ak budú chcieť, postavia konkurenta Porsche

Šéf divízie Hyundai N vyhlásil, že ak budú chcieť, postavia konkurenta Porsche
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.behance.net/gallery/75180539/Hyundai-N-Roadster" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">behance.net</a>
TECH HYUNDAI
Uložiť Uložené

Kórejská automobilka netají veľké ambície.

Hyundai s modelom i30 N tak zamútil vody športových hatchbackov, že to azda ani samotný vývojári nečakali, a to pritom netajili veľké ambície. Nemôžeme sa tomu absolútne čudovať, keďže Kórejci postavili skutočne vydarenú prvotinu. Veľkú úlohu pritom zohral Albert Birmann, teda niekdajší šéf divízie BMW M, ktorý si zobral na mušku technickú stránku N-ka.

 
Výsledkom je výborný hothatch s parádnymi jazdnými vlastnosťami, uchu lahodiacim zvukom a veľmi atraktívnou cenou. Úspech na seba nenechal dlho čakať a i30 N sa napríklad na Slovensku už druhý rok po sebe stal s veľkým náskokom najpredávanejším športovým hatchbackom. Dokonca, veľký úspech zaznamenal Hyundai aj na Nemeckom trhu, ktorému dlhé roky dominuje Golf GTI – až 28 % predaných modelov i30 v Nemecku tvorí ostré N-ko! 

Domov
Zdieľať
Diskusia