Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2019, 12:10
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Ruskí športovci dostali 4-ročný zákaz súťažiť na všetkých významných svetových podujatiach. Dôvodom je organizovaný doping

ŠPORT RUSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Svetová anti-dopingová organizácia vyniesla najprísnejší trest.

Ruskí športovci dostali 4-ročný zákaz súťažiť na všetkých významných svetových podujatiach, informuje BBC.  

Zákaz sa týka aj Letných olympijských hier 2020 v Tokiu aj MS vo futbale 2022, rozhodla dnes Svetová anti-dopingová organizácia (WADA).

Odporúčané
Putin schválil zákon, podľa ktorého môžu označiť novinárov za „zahraničných agentov“ Putin schválil zákon, podľa ktorého môžu označiť novinárov za „zahraničných agentov“ 4. decembra 2019, 13:07

Na olympiádu a ďalšie súťaže sa dostanú len športovci, ktorí preukážu, že neboli súčasťou obrovského dopingového kolotoča, ktorý bol podľa viacerých informácií v krajine organizovaný priamo na štátnej úrovni. 

Rusko už v histórii prišlo o 43 olympijských medajlí, čo je štyrikrát viac než ktorákoľvek iná krajina. Najväčší škandál zatiaľ prepukol v súvislosti s olympiádou v Soči z roku 2014.

Rusko sa nezúčastní olympiády v Tokiu ani najbližších MS vo futbale. Dôvodom je organizovaný doping
Rusko sa nezúčastní olympiády v Tokiu ani najbližších MS vo futbale. Dôvodom je organizovaný doping Zdroj: TASR

Národná dopingová agentúra v Rusku navyše vyšetrovateľom nedodávala potrebné laboratórne dáta. Rusko sa proti rozhodnutiu ešte môže odvolať. 

Ruskí atléti dostali v zákaz v atletických súťažiach už v roku 2015 a zákaz sa mal týkať aj futbalového Eura 2020. To sa však bude konať aj priamo v Petrohrade a UEFA tak pred škandálom zrejme zatvorila oči.  

Domov
Zdieľať
Diskusia