Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2019, 21:18
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Riaditeľka zariadila cvičný teroristický útok na škole. Jeden chlapec sa zľakol a vyskočil z okna, ostatné deti plakali

NEWS POĽSKO ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Riaditeľka si objednala niekoľko fanúšikov vojenskej histórie, ktorí vystrašili všetky deti v budove. O funkciu už prišla.

Riaditeľku základnej školy v poľskom meste Barczewo okamžite vyhodili po tom, čo spôsobila chaos „cvičným“ teroristickým útokom. Z vlastnej iniciatívy sa rozhodla zorganizovať cvičenie, ktoré malo overiť, či sú žiaci pripravení rýchlo reagovať na nebezpečenstvo, zabudla však pri tom ostatných informovať, že nič nehrozí a ide len o fingovaný útok na školu. 

Objednala si niekoľko zamaskovaných mužov so zbraňami, ktorí boli v skutočnosti členovia skupiny fanúšikov vojnovej histórie. Ich výzor v kombinácii so skutočnosťou, že o cvičení nikto nič nevie, pôsobili až veľmi autenticky a výsledkom bol nekontrolovaný chaos, ktorý sa podarilo stabilizovať len vďaka duchaprítomnosti učiteliek, informovala poľská televízia TVN24.

Podľa zdrojov sa jeden chlapec natoľko zľakol, že v snahe zachrániť sa vyskočil z okna. Našťastie sa mu nič nestalo, pretože sa práve nachádzal v triede na prízemí. Ostatné deti boli v šoku, plakali a kričali. Panika bola v niektorých prípadoch tak intenzívna, že deťom spôsobila psychické problémy vyplývajúce z traumatického zážitku a pomôcť im budú musieť odborníci. 

Odporúčané
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? 14. apríla 2024, 12:30

Prípad bude prešetrovať aj polícia, ktorá mala, rovnako ako všetci učitelia, o cvičnom teroristickom útoku, vedieť. Už bola vyvodená personálna zodpovednosť, bude však trvať ešte dlho, kým deti opäť nadobudnú voči škole dôveru. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia