Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. decembra 2019, 16:08
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Na TikToku sa objavila virálna výzva, ktorú vraj dokážu splniť iba ženy. Prečo muži nevedia stoličku zdvihnúť?

ZAUJÍMAVOSTI TIKTOK
Uložiť Uložené

K výzve sa vyjadrili už aj renomovaní odborníci.

Populárnu sociálnu sieť TikTok ovládla bizarná výzva, v rámci ktorej sa ľudia postavia cca jeden krok od steny, zaprú sa o ňu hlavou v 90 stupňovom uhle a so stoličkou v ruke sa snažia vystrieť. Na prvý pohľad pomerne jednoduchý pohyb, no podľa všetkého len pre ženy. Muži sa totiž z nejakého dôvodu nedokážu zdvihnúť.
 
Uletená challenge sa okamžite stala virálnou, keďže si ju chcel každý vyskúšať na vlastnej koži. Ako informuje portál Ladbible, celé to odštartovalo po tom, čo sa o to pokúsili 32-ročná Krystyna Sorrentino a jej snúbenec Devin. Keď video natáčali, ešte ani netušili, akú lavínu sa im podarí spustiť.
 
Krystyna sa z polohy v priamom uhle s kusom nábytku v ruke postavila na prvý pokus, zatiaľ čo Devin sa počas toho, ako sa snaží postaviť, skrátka zasekne. „Absolútne sme netušili, čo tým spôsobíme. Na druhý deň po tom, čo sme video pridali na sociálnu sieť, sme tam mali milión videní,“ komentuje Krystyna. 
 


K uletenej „stoličkovej výzve“ a k tomu, prečo s ňou majú muži taký problém, sa vyjadrili už aj odborníci. „Je veľmi zaujímavé, že mnoho žien dokáže výzvu úspešne dokončiť, zatiaľ čo väčšina mužov nie. Odpoveďou je ťažisko tela. Väčšina žien má ťažisko niekde pod bedrovou oblasťou, zatiaľ čo väčšina mužov ho má omnoho vyššie,“ vysvetľuje americký vedec Jeremy Johnson.
 
„Práve z toho dôvodu majú ženy v prehnutej polohe nad stoličkou ťažisko niekde nad ich nohami, zatiaľ čo ťažisko u väčšinu mužov je v takejto polohe nad kreslom,“ dodáva odborník.
 
K výzve sa vyjadril aj profesor Brian Ford z univerzity v Cambridge. Ten sa domnieva, že by s tým mohla súvisieť aj veľkosť mužských nôh. „Mužove väčšie nohy podmieňujú, že sa nachádza od steny ďalej, ako žena, a preto sa nakláňa dopredu,“ konštatuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia