Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2019, 8:44
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová a Greta Thunberg patria medzi 28 najvplyvnejších ľudí v Európe. Slovenská prezidentka poráža skorumpovanú elitu

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prestížny portál Politico zostavil rebríček, v rámci ktorého ocenil hodnotové nastavenie slovenskej prezidentky.

Spravodajský server Politico zaradil slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú medzi 28 najvplyvnejších ľudí v Európe. Poukazuje tak na to, že aj keď je funkcia prezidenta v našej krajine v prvom rade reprezentatívna, prvej žene na čele štátu sa darí zo svojej pozície meniť náladu v krajine. „Progresívcom zo strednej a východnej Európy ponúka Zuzana Čaputová nádej, že budúcnosť môže byť aj iná,“ píše uznávaný portál.

Zároveň si Politico všimol snahu prezidentky o zmenu pri témach, akými sú korupcia, životné prostredie alebo práva LGBTQ komunity. Server ju označuje za eurofilku a liberálku v regióne sužovanom plazivým autoritárstvom. Vidí ju ako protikorupčnú bojovníčku v krajine otrávenej správami o špinavostiach.

Odporúčané
Zuzana Čaputová sa stala Osobnosťou roka 2019 podľa Forbes. Je symbolom pozitívnej zmeny na Slovensku Zuzana Čaputová sa stala Osobnosťou roka 2019 podľa Forbes. Je symbolom pozitívnej zmeny na Slovensku 2. decembra 2019, 20:20

Zuzana Čaputová zároveň včera získala ocenenie Osobnosť roka 2019 podľa slovenského vydania portálu Forbes, ktorý ju vidí ako symbol pozitívnej zmeny v krajine. Taktiež ju vybral na decembrovú obálku printovej verzie magazínu. 

Rebríček najvplyvnejších Európanov vedie francúzsky prezident Emmanuel Macron. Nájdeme v ňom aj nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú a ruského prezidenta Vladimira Putina či britského premiéra Borisa Johnsona. Snaď už nikoho neprekvapí, že v tejto zostave nechýba ani mladá ekologická aktivistka Greta Thunberg, ktorá v súčasnosti intenzívne bojuje proti klimatickým zmenám aj s tými najmocnejšími. 

Domov
Zdieľať
Diskusia