Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 20:20
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová sa stala Osobnosťou roka 2019 podľa Forbes. Je symbolom pozitívnej zmeny na Slovensku

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Slovenské vydanie magazínu Forbes vyhlásilo víťazov v kategórii Osobnosť roka.

Slovenské vydanie magazínu Forbes od roku 2014 odovzdáva ceny kľúčovým osobnostiam našej krajiny, čím poukazuje na ich pôsobenie. Prvýkrát si cenu pre Osobnosť roka prevzala žena – prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá si víťazstvo vyslúžila ako znak toho, že zmena je možná a že politika sa dá robiť inak, ako sa doposiaľ robila, informuje Forbes.

Zuzana Čaputová sa zároveň stála tvárou decembrovej obálky printového vydania a poskytla aj rozhovor, v ktorom opisuje svoju cestu až po moment, keď sa stala hlavou štátu. „Nemusela som sa v kampani utiekať ani ku klamstvám, ani k zjednodušovaniu. Možno nie vždy som bola zrozumiteľná. Možno tým, že som bola úprimná, som nebola pre istú časť obyvateľstva prijateľná,“ prezradila v rozhovore pre Forbes. 

Odporúčané
Zuzana Čaputová bude zdobiť titulku československého Vogue Zuzana Čaputová bude zdobiť titulku československého Vogue 11. júna 2019, 12:47

Symbolom zmeny je aj s prihliadnutím na to, čo sa aktuálne na Slovensku deje a aké informácie vychádzajú na povrch: „Už počas kampane som hovorila o veľkých ambíciách, ktoré mám – a to, že na základe analýzy chcem dať dokopy odborníkov a posunúť tak systémové nastavenie justície a prokuratúry, aby sme nečítali v novinách podobné články, ako čítame dnes,“ povedala prezidentka Čaputová v ďakovnej reči v rámci galavečera. 

V predošlých rokoch zvíťazili napríklad prezident Andrej Kiska, atlét Matej Tóth, spoluzakladatelia Esetu a primátor Trnavy Peter Bročka.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

Domov
Zdieľať
Diskusia