Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. decembra 2019, 15:18
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Ako sa Otis z H16 stal resellerom a ktoré kúsky z jeho šatníka sú najdrahšie?

Ako sa Otis z H16 stal resellerom a ktoré kúsky z jeho šatníka sú najdrahšie?
Zdroj: Tibor Kuna/REFRESHER.sk
MÓDA
Uložiť Uložené

BAPE nosil už v roku 2007 a vo svojom šatníku má o tom stále dôkazy.

To, že raperi si kupujú drahé oblečenie a tenisky je úplne prirodzené. Vzhľad je totiž dôležitou súčasťou ich práce a streetwearové alebo luxusné značky sú zároveň neoddeliteľnou zložkou hip hopovej kultúry. Otis z H16 je však v rámci módy a celej pouličnej kultúry ešte ďalej a aj keď v jeho šatníku sa nenachádzajú kúsky za tisíce eur, neznamená to, že si ich nemôže dovoliť. Otis sa totiž pred niekoľkými mesiacmi rozhodol využiť módu vo svoj prospech (a profit). Okrem toho, že dizajnuje kolekcie merchu pre H16 sa z neho stal reseller a o oblečení, ktoré má vo svojom šatníku tak vie viac, než mnohí jeho kolegovia. 

Nemám extrémne veľa handier, čiže ľudia pri pohľade na môj šatník určite nebudú odpadávať. Väčšinu z nich som už totiž predal. Nepotrebujem mať skriňu plnú box logo mikín od Supreme. To už je fakt taká hypebeast uniforma, že by som to ani nenosil.

Na otázku „prečo bývaš stále v paneláku“ odpovedal tak, ako sme čakali. Má to tu rád a vyhovuje mu najmä pozícia blízko centra. Priznal síce, že v budúcnosti možno zváži kúpu domu na okraji Bratislavy, no v Petržalke býva už od svojich troch rokov a život na sídlisku má preňho vysokú sentimentálnu hodnotu. Na rovnaké ihrisko, na ktorom sa hrával ako malý, totiž dnes chodí so svojou dcérou Zarou, ktorá má od svojho Otiska už aj niekoľko párov tenisiek Yeezy alebo Air Jordan.

Ako sa Otis z H16 stal resellerom a ktoré kúsky z jeho šatníka sú najdrahšie?
Zdroj: Tibor Kuna/REFRESHER.sk

Neni všetko tak, ako sa zdá. Aj keď vidíš hypebeasťákov flexiť v drahých handrách, chlapci bývajú 10-ti v podnájme (alebo u mamky), celý život žerú vifónky a nemajú ani vlastné auto.

Ešte predtým, než sme sa tak vrhli do jeho šatníka, nám Otis pustil zopár videoklipov, ktoré ho aktuálne zaujali. Jedným z interpretov bol Doggystyle, ktorý je podľa neho "strašné zvíra" a cení na ňom najmä to, akým spôsobol dokázal priniesť späť štýl 90-tych rokov a C-walk. Samotný klip pritom ohodnotil na 3,30€, ale hlavným posolstvom bolo to, že interpret môže vyzerať dobre a autenticky aj bez drahých handier a diamantových retiazok. 

Niekedy je dobré dať si do klipu úplne basic veci, napr. čiernu mikinu, a vyzerá to oveľa prirodzenejšie. Stalo sa mi už, že som si kúpil na natáčanie nové Jordany a nakoniec neboli žiadne zábery na nohy. Kým kameramanovi nepovieš, tak ich nenatočí. Do klipu môžeš ísť aj bosý a nemusí to byť vidieť.

OTIS šatnik
OTIS šatnik Zdroj: Tibor Kuna/REFRESHER.sk

Keď sme točili klip s Pridenyyym, stále chcel vyskočiť na jeden starší Jaguar čo tam bol odparkovaný. 5 krát som mu hovoril, nech to nerobí. Nakoniec prevalil strechu a teraz od neho chce majiteľ takmer 6 tisíc za opravu.

Na otázku „koľko máš doma tenisiek“ odpovedal: „Pfffffffffff“. Podľa jeho slov ich síce nie je veľa, ale tenisky mal pritom v krabiciach alebo topánkovníkoch uložené po celom byte. Niektoré páry so sebou dokonca vozí aj v aute. Problémy s ich skladovaním pritom vôbec nemá, pretože situáciu, kedy mal plný byt tenisiek vyriešil tak, že ich začal resellovať. Na teniskách, ktoré si kupuje alebo dostáva zo spoluprác však nechce len zarobiť. Mnohé z nich už rozdal svojim blízkym pri rôznych príležitostiach. 

Odporúčané
Tenisky za štvrť milióna alebo oblečenie v hodnote luxusného auta. Toto sú najdrahšie resell kúsky v histórii módy Tenisky za štvrť milióna alebo oblečenie v hodnote luxusného auta. Toto sú najdrahšie resell kúsky v histórii módy 30. októbra 2019, 11:39

Keď si dáš niečo do klipu, už to väčšinou nechceš moc nosiť. Takto som napr. predal svoju zelenú BAPE mikinu, ktorú som mal v klipe, na koncertoch a na desiatkach fotiek. Už bola jednoducho prevarená a cítil som, že sa v nej nemôžem ďalej ukazovať.


Drip Shop sa mu poriadne rozbehol a so svojim nechceným oblečením za ním začali chodiť aj ostatní kolegovia a kamoši. Ak si si teda niekedy kúpil kúsok z Drip Shopu, je možné, že predtým patril niektorému členovi H16 alebo iným interpretom, s ktorými Otis nahráva hudbu. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BUY/SELL/TRADE (@dripshopsk) on

Veľakrát si kúpiš niečo, čo ti nesedí, a potom sa ti to nechce reklamovať. Kúpil som si už dve mikiny Palace a nesedeli mi. Teraz mám možnosť objednať si hocičo, pozrieť sa na to naživo a keď si to rozmyslím, môžem to resellnúť. Drip Shop prevádzkujem s týpkom menom @joe_spesl. Ten chcel dnes tiež prísť ale trocha to preje*** a teraz je v Dubaji. 

Interpretom, ktorí dostávajú desiatky tenisiek zadarmo však nezávidí. Počas svojej kariéry si už prešiel rôznymi spoluprácami a teraz si váži najmä svoju slobodu v obliekaní. Tenisky zadarmo totiž v skutočnosti majú svoju cenu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 77709 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké tenisky a ďalšie kúsky má Otis v šatníku
  • Prečo predal väčšinu svojho oblečenia a tenisiek
  • Kto sa stará o dizajn a výrobu merchu H16
  • Ako vyzerala móda na začiatku jeho kariéry
Domov
Zdieľať
Diskusia