Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2019, 12:08
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Blizzard si naďalej strieľa z fanúšikov. Diablo Immortal bude prerobená stará hra na mobily a Diablo IV nemá dátum vydania

TECH
Uložiť Uložené

Byť priaznivcom Blizzardu je v posledných mesiacoch naozaj ťažké.

BlizzCon 2019 priniesol aj dlho očakávané novinky ohľadne pokračovaní kultovej hernej série Diablo

Tou kontroverznejšou novinkou je Diablo Immortal. O tom, že sa pripravuje, vedia priaznivci Blizzardu už viac než rok, no vlaňajšie potvrdenie sprevádzala obrovská kauza. Predstav si, že si hard-core fanúšik tohto tipu RPG a posledný diel Diabla III vyšiel ešte v roku 2012, no ty ho pochopiteľne na svojom PC stále hrávaš.  Potom ti Blizzard povie, že po vyše šiestich rokoch pracuje na pokračovaní, čo je pre teba top správa roka.

S ostatnými fanúšikmi si po pár ďalších mesiacoch naladíš vývojársku konferenciu, aby si konečne videl prvý trailer hneď pri jeho vypustení... a Blizzard ti s úsmevom na očiach povie, že spomínané pokračovanie vlastne vyjde iba na mobily. Presne toto sa naozaj stalo a reakcia fanúšikov tomu plne zodpovedala.

Video obsahuje vulgarizmy

 

Oficiálny trailer má po roku takmer 6 miliónov videní a odozva na YouTube hovorí jasne: pomer lajkov a dislajkov je približne 1 : 25. 

Blizzard však teraz konečne ukázal aj gameplay trailer, ktorý dáva hráčom jasnejšiu predstavu o tom, ako bude hra vyzerať na ich (mobilných) obrazovkách po stiahnutí a spustení. 

Odozva už je o niečo lepšia, no ako nôž do chrbta môže pôsobiť pripomienka, že nové Diablo Immortal vlastne vôbec nie je nové. Má ísť totiž o tzv. reskin hry Crusaders of Light. Čínska spoločnosť NetEase Games, ktorá novinku pre Blizzard vyvíja, si zrejme chcela uľahčiť prácu. Posúď sám na základe porovnania screenshotov

Blizzard si však z tohtoročného BlizzConu 2019 našťastie neodnáša iba nadávky a sklamaných používateľov. 

Fanúšikovia totiž videli aj trailer na Diablo IV, ktoré bude od roku 2012 už ozajstným pokračovaním PC série. Až ono je teda tým, na čo komunita tak dlho čakala. 

Výsledku však zatiaľ chýba to najpodstatnejšie. Dátum vydania je neznámy. Fanúšikovia tak opäť musia čakať a vzhľadom na to, že Blizzard si dokáže fanúšikov nahnevať prakticky každý mesiac, nie je jasné, či budú mať všetci dostatok trpezlivosti. 

Odporúčané
Na BlizzCone predstavili Diablo IV: Hra bude temná a krvavá, pribudnú aj nové triedy a skilly Na BlizzCone predstavili Diablo IV: Hra bude temná a krvavá, pribudnú aj nové triedy a skilly 2. novembra 2019, 14:34
Domov
Zdieľať
Diskusia