Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2017, 13:06
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Ukrižovaný astronaut na vlne punku. Očakávaná mestská fantasy American Gods sa predstavuje parádne štýlovou úvodnou titulkovou sekvenciou

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Očakávania stúpajú.

Už pred nejakým časom sme si na Filmkulte preklepli filmové titulky, ktoré sú doslova vypiplané do dokonalosti. Až tak, že sa stávajú takým malým umeleckým dielom. Seriály ale tiež neostávajú pozadu. Hannibal, Westworld, Game of Thrones či The Man in the High Castle. Každý z nich sa môže pochváliť originálnymi titulkovými sekvenciami, ktoré diváka okamžite zaháčkujú a vzbudia záujem. Spoločnosť Starz sa rozhodla prispieť svojou troškou do mlyna, a predstavila nám titulkovú sekvenciu očakávanej mestskej fantasy American Gods. Predloha Neila Gaimana v sebe nesie prepracovaný svet a bohatú mytológiu, čo môžeme pocítiť už z prvých záberov. Postavy bohov sa v nich prelínajú v rytme elektronickej hudby, klasická ikonografia si podáva ruku s temne futuristickou punkovou vizážou. 

Zlovestne temný tón nás pozvoľna pripravuje na celkovú atmosféru seriálu - zrejme môžeme očakávať poriadne atmosférickú a epickú nálož. Za celým projektom stoja Bryan Fuller a Michael Green, z hercov môžeme spomenúť Rickyho Whittlea, Iana McShanea, Emily Browning, Petera Stormareho či Gillian Anderson. Prvá séria bude pozostávať z ôsmich epizód a odštartuje už 30. apríla 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia