Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2017, 11:27
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Star Wars: Epizóda IX priberá na palubu nového scenáristu. Kto ním bude a kedy sa začne natáčať?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisérovi Colinovi Trevorrowovi dorazili posily.

Deviata epizóda novej Star Wars ságy dostala nového scenáristu. Bude ním Jack Thorne (napísal napríklad drámu Wonder, ktorá čoskoro vstúpi do kín), pričom pri režisérskom kormidle aj naďalej ostáva Colin Trevorrow (Jurrasic World). Ten síce už napísal vlastný scenár spolu s Derekom Connollym (Safety Not Guaranteed), ale je jasné, že s príchodom Thornea dôjde na škrtanie a prepisovanie. V štúdiu v posledných dňoch možno predsa len trochu znervózneli. Pôvodne mal Trevorrow napísať scenár len s Connollym, lenže medzitým vstúpil do kín nový režisérov projekt The Book of Henry. Ten schytal dosť kruté recenzie (31% na Metacritic) a mnoho fanúšikov sa začalo obávať, či je práve tento Trevorrow schopný nakrútiť patrične kvalitné vyvrcholenie novej trilógie.

Star Wars: Epizóda IX priberá na palubu nového scenáristu. Kto ním bude a kedy sa začne natáčať?
Zdroj: Universal Pictures

Pravdaže, jeden neúspech ešte Trevorrowa nediskredituje. Koniec koncov, stále má za sebou kritikmi vychválenú sci-fi nezávisláreň Safety Not Guaranteed a hlavne trochu prekvapivý hit Jurassic World. Je síce pravdou, že jeho meno nemá taký cveng, ako napríklad v prípade J. J. Abramsa, fanúšikovia by ale nemali byť zvlášť znepokojení. Aj s ohľadom na fakt, že na scenári bude makať spomínaný Jack Thorne.

Ten má okrem Wonder vo svojom portfóliu snímky, ako How I Live Now či A Long Way Down, nehovoriac o tom, že sa podpísal pod úspešnú divadelnú hru Harry Potter and the Cursed Child. So štúdiom Warner Bros. tiež spolupracuje na filmovej verzii Sandmana podľa komiksového románu Neila Gaimana. Príchod nových scenáristov ostatne nie je neobvyklou praxou. Taký Michael Arndt pracoval na scenári k The Force Awakens celý rok, než si ho Lawrence Kasdan a J. J. Abrams upravili k obrazu svojmu. Podobnou cestou si prešiel aj Rogue One a zažívame to, koniec koncov, aj pri sólovke o Han Solovi. Epizóda IX zatiaľ nemá názov, ale svoju premiéru by si mala odbiť 24. mája (květen) 2019. Prvá klapka by mala padnúť v januári budúceho roku. Star Wars: The Last Jedi vstúpi do našich kín 14. decembra (prosinec) 2017.

Star Wars: Epizóda IX priberá na palubu nového scenáristu. Kto ním bude a kedy sa začne natáčať?
Zdroj: Lucasfilm
Domov
Zdieľať
Diskusia