Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2017, 20:41
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Rick a Morty nie sú len fantastickým seriálom, ale fungujú aj ako krátke animované videá s odkazmi na slávne filmy

FILMY A SERIÁLY RICK AND MORTY
Uložiť Uložené

Koľko z filmových prerábok podľa Ricka a Mortyho ste spoznali?

Rick & Morty sa k nám po takmer dvoch rokoch čakania vrátili, aby sme si ich mohli naplno vychutnať najnovšie až v 14 epizódach 3. série. Posledné časti nás nechávali v nemom úžase, za čo môžeme vďačiť tvorcom seriálu, najmä Justinovi Roilandovi (hlas Ricka a Mortyho) a Danovi Harmonovi. Kým však všetci fanúšikovia seriálu úpenlivo čakali na jeho veľký návrat na stream portály či televízie, mohli si toto čakanie skrátiť sledovaním krátkych videí s popkultúrnymi odkazmi na niekoľko slávnych filmov. 

Kanál televízie Adult Swim, ktorá nám prináša samotný seriál o dobrodružstvách bojazlivého chlapca a jeho čudáckeho dedka, uverejnila sériu krátkych videí od tvorcu s menom Lee Hardcastle, aby nás na 3. sériu ešte viac navnadila. Videá trvajú približne 15 až 30 sekúnd a účinkuje v nich už spomínaná dvojica. Každé video je prerábkou, respektíve v sebe skrýva odkaz na mnohé snímky, ktoré väčšinou odkazujú na filmy kultového charakteru, ako napríklad Ghostbusters, Halloween či Gremlins.

Tieto animované kraťasy však nie sú robené klasickou technikou kreslenia, aká sa používa pri tvorbe seriálu. Namiesto toho tvorcovia použili  techniku zvanú claymation. Ide o stop-motion animáciu, kedy je každá jedna postava, rekvizita či dokonca pozadie vytvorené pomocou plastelíny. Postavy sú teda zachytené vždy v inej polohe. Materiál sa neskôr nastrihá a následne sa vzniknuté obrázky prehrajú za sebou vo vysokej rýchlosti, čím vlastne vytvárajú ucelené video. Pomocou tejto techniky vznikli animované filmy, ako Fantastic Mr. Fox, Chicken Run či snáď najznámejší takto vytvorený seriál, Wallace & Gromit

Rick a Morty nie sú len fantastickým seriálom, ale fungujú aj ako krátke animované videá s odkazmi na slávne filmy
Zdroj: BBC Lionheart Television

Tentokrát sa však vo filmových klasikách ocitnú Rick spoločne s Mortym. Poďme sa spolu pozrieť na animované kraťasy, nazvané ako The Non-Canonical Adventures, teda niečo ako Dobrodružstvá mimo kanónu (hlavného seriálu).

Kompilácia všetkých doposiaľ zverejnených 16 dobrodružstiev



Približne takto by vyzerali Ghostbusters v podaní Ricka & Mortyho

Domov
Zdieľať
Diskusia