Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2017, 18:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

September v kinách upustí od várky blockbusterov a ponúkne kvalitnejšie filmy. Tešiť sa môžeme na smršt akcie, strachu, ale i humoru

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Na čo zájsť do kina v septembri? Máme pre vás pár tipov.

Aj v septembri sa pozrieme na program kín. A síce bude o niečo chudší ako naposledy, je to normálne. 9. mesiac v roku býva vždy slabší. Pekne sa to ale strieda s videoherným priemyslom, ktorý sa po letnom hiatuse začína prebúdzať a v októbri nás rozseká. Ešte predtým tu však máme "prvý" jesenný mesiac a s ním hneď niekoľko očakávaných titulov.

1. It - 7. 9. 
Už od dnes nájdete v kinách najočakávanejší horor roku, o ktorom už teraz vieme, že sa jednoducho podaril. It podľa knižnej adapátice Stephena Kinga vyzeralo dobre v každom obrázku a traileri, ktoré vypustilo, a tento svoj obraz dokázalo preniesť aj do plnej stopáže na strieborných plátnach. Potešili výkony detských hercov, klaun Pennywise je skutočne desivý a celkovo by malo ísť o kvalitný film, nielen strašidelný horor. 


2. American Assassin - 14. 9. 
Michael Keaton, Dylan O’Brien a Taylor Kitsch v akčnom špionážnom thrillery s veľmi podarenými trailermi? Americký zabijak vyzerá v každom ohľade ako čierny kôň septembrovej ponuky. Veľmi sa o ňom nehovorí, reklamná kampaň nie je bohvieako silná a v našich dvoch krajinách je to ešte o poznanie slabšie. A to nás dosť mrzí, keďže snímka oplýva zaujímavým námetom, respektíve jeho spracovaním, lákavým vizuálom a nesporným hereckým talentom. Režijne ju zastrešil Michael Cuesta (Kill the Messenger a niekoľko epizód seriálov, ako Dexter, True Blood, Homeland či Billions).



3. The Lego Ninjago - 21. 9. 

Po skvelom The Lego Movie a nemene vtipnom The Lego Batman prichádza už tretí film z tohto čarovného sveta, v ktorom sa fantázii medze nekladú. Reklamná kampaň z nepochopiteľných dôvodov začala ešte pred premiérou The Lego Batmana, aby sa následne totálne odmlčala. Odvtedy sme videli nejaké tie dva trailery, no okolo filmu je neuveriteľné ticho. Vzhľadom na to, že premiéry sa dočkáme už o 2 týždne je to trochu divné, no v nasledujúcich dňoch sa možno ešte nejakých nových záberov dočkáme. A že ich bude treba, keďže nás ninjovia z Lega doteraz veľmi nepresvedčili.


4. Only the Brave - 21. 9. 

Dráma podľa skutočných udalostí v jesennom období nahráva kartám producentov dúfajúc, že si ju všimne Akadémia. Možno sa tak aj stane, keďže Only the Brave rozpráva silný príbeh o obetavých hasičoch, ktorí boli ochotní položiť život za ochranu a bezpečnosť iných. Je to mimochodom druhý film v septembri, v ktorom uvidíme Taylora Kitscha, takže tu máme o dôvod viac, prečo naň zájsť. Okrem neho si zahrá aj Miles Teller či Jeff Bridges, Jennifer Connelly či Josh Brolin.


5. Nina - 21. 9.

Slovenská kinematografia má nakročené k lepšiemu zajtrajšku. Natáča sa čoraz viac filmov, niekedy aj zo súdka kvalitnejších či skutočne dobrých, o čom nás už presvedčila aj Piata loď. Nina nie je jedinou snímkou, ktorá sa tento rok dostane do kín, no je jednou z najzaujímvejších. Nina má rada plávanie. V súčasnej dobe pre ňu tento skvelý koníček ale predstavuje hlavne únik pred tvrdou realitou, v ktorej sa jej milovaní rodičia rozvádzajú. Nerozumie im, nerozumie ich problémom a jej svet sa čoraz viac zužuje len na jej vnútorné ja


6. Kingsman: The Golden Circle - 21. 9

Jedno je isté, ak vám niekto vo štvrtok, 21. 9. povie, že sa nudí a viete, že má rád filmy, o program máte postaraný. Na výber bude z animáku, slovenskej a hollywoodskej drámy, dramédie Druhá strana nádeje od Akiho Kaurismakiho a v neposlednom rade nadupanej akčnej jazde Kingsman od geniálneho Matthewa Vaughna. Skutočne nádherný premietací víkend. Ako už iste viete, v druhej časti bude Eggsy opäť zachraňovať svet, teda aspoň minimálne Kingsman ako takých. Spoznáme americkú odnož agentov s názvom Statesman, ked sa ako ostrieľaní kovboji predstavia Channing Tatum či Pedro Pascal, no a záporáčku si zahrá Julianne Moore. A aby sme nezabudli, vráti sa aj Colin Firth ako Harry. Bude to úžasné ľuďkovia.


7. Amityville: Prebudenie - 28. 9.

It nebude jediným hororom. Amityville dopláca na obrovskú vlnu kingových fanúšikov a bublinu očakávania a "hajpu" okolo klauna Pennywisa, no koncom mesiaca už bude mať dostatok priestoru ukázať, či za tú návštevu kina stojí. Vo filme sa Belle (Bella Thorne) spolu s rodinou presťahuje do nového domu, avšak, keď sa začnú diať veci postrádajúce logiku, začne upodozrievať mamu (Jennifer Jason Leigh). Čoskoro zistí, že sa zabývali do známeho domu s temnou históriou. Syn mamy prežije veľkú haváriu, ale samotná kóma nebude najväčším problémom. Znova pôjde o otrepaný true story námet so strašidelným domom, a teda nám ostáva len dúfať, aby tvorcovia, ktorí už majú po producentskej stránke na krku Insidious a Paranormal Activity, prišli s niečím originálnym. Režíruje Franck Khalfoun (Maniac, P2).


8. Flatliners - 28. 9. 

Všetko začalo nebezpečným experimentom, v rámci ktorého päť študentov medicíny dúfalo, že dokážu nahliadnuť za hranice života. Navzájom si každý jeden z nich nechal na krátku dobu zastaviť srdce, čím dosiahli toho, že sa na určitý čas nachádzali vo svete živých i mŕtvych zároveň. Netušia však, čo im tieto mimoriadne riskantné pokusy prinesú. V konečnom dôsledku sú nútení čeliť hriechom ich minulosti a taktiež bojovať s paranormálnymi dôsledkami prekračovania na záhadnú, "druhú stranu". Remake Flatliners režíruje dánsky tvorca Niels Arden Oplev (The Girl with the Dragon Tattoo), scenára sa ujal Ben Ripley (Source Code) a z hercov sa okrem iných predstavia Ellen Page (nominácia na Oscara za film Juno), Diego Luna (Rogue One: A Star Wars Story) či Nina Dobrev (The Vampire Diaries). Ak vás zaujal trailer, bežte do kina, ak nie... je to proste remake, takže bude atraktívny najmä pre tých, ktorí pôvodnú snímku nevideli. Kto vie, možno ju aj prekoná.

Samozrejme, premietať sa bude aj mnohé iné. Tešiť sa môžeme na už spomínaného Kaurismakiho, záverečnú časť Zahradnictví s podnázvom Dezertér, ktoré už snáď vyjde na jedničku či romantickú dramédiu Ktorý je ten pravý s Reese Witherspoon. Do kín zavíta aj Malickov vesmírny dokument Cesta času či rozprávka Malý Yeti.

Domov
Zdieľať
Diskusia