Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2017, 9:29
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Ezra Miller a Geoff Johns prezradili detaily o sólovke Flashpoint. Dotknú sa zmeny v časopriestore aj samotného Batmana?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Podľa Millera sa môžeme pripraviť na ešte rozšírenejší DC vesmír.

Na tohtoročnom Comic Cone v San Diegu mnohých fanúšikov prekvapilo, že sólovka Flasha (Ezra MillerFlashpoint by mala vychádzať z príbehu Flashpoint Paradox. Okamžite sa rozprúdili debaty o tom, či sa Warner Bros./DC chystajú svoj vesmír zreštartovať či upravovať. V príbehu Flashpoint Paradox sa totiž Flash vydá do minulosti, aby zachránil svoju matku pred smrťou. Týmto krokom však zmení prítomnosť a niektoré kľúčové aspekty príbehu (vo verzii Flashpointu napríklad Batmanom nie je Bruce Wayne, ale jeho otec).

Zatiaľ samozrejme nevieme do akej miery budú tvorcovia z pôvodného komiksu čerpať, ale zopár informácií už naznačil samotný Ezra Miller v rozhovore pre Entertainment Weekly. „Celý proces vyzerá veľmi nádejne a omnoho vzrušujúcejšie než akékoľvek štádium vývoja, v ktorom sme dosiaľ boli,“ podotkol Miller. Dodal tiež, že príbeh môže byť naozaj šialený, a to aj pre fanúšikov oboznámených s komiksom. Ezra Miller si dokonca pre túto situáciu vymyslel nový názov pre DC univerzum. „Začíname chápať, že náš drahý DC vesmír bude nevyhnutne roztrhaný a opäť poskladaný do nekonečného množstvo multi-vesmírov, z ktorých vás bude bolieť hlava. Nazval som to DC Hyper-Rozšírený Multivesmír. Môžete ma citovať!“

Ezra Miller a Geoff Johns prezradili detaily o sólovke Flashpoint. Dotknú sa zmeny v časopriestore aj samotného Batmana?
Zdroj: Warner Bros.

K Flashovej sólovke sa stihol vyjadriť aj šéf DC univerza Geoff Johns. Podľa jeho slov bude Flashpoint novou pôdou pre príbehy, ktoré sme už na plátne videli. „Sú tam prvky s ktorými budeme pracovať, pretože inde to nie je možné,“ poznamenal Johns. „A základom toho celého je Batmanov príbeh.“ Zdá sa teda, že čachrovanie s časopriestorom sa napokon dotkne aj slávneho gothamského rytiera.

Pokiaľ by sa tvorcovia držali komiksu, tak by sa pod maskou Batmana mal skrývať Thomas Wayne. Toho v Batman v Superman stvárnil Jeffrey Dean Morgan. Okamžite, ako bol oznámený Flashpoint, sa začalo uvažovať, či Morgana naozaj uvidíme v role Batmana. Ezra Miller sa vyjadril, že by bol z tejto možnosti nadšený. „Myslím, že je výborný a myslím, že zapadne do veľmi, veľmi dôležitého výberu hercov. Som nadšený aj z Kiersey Clemons. Som nadšený z Billyho Crudupa. Nemôžem ale prezradiť všetky mená.“

Ezra Miller a Geoff Johns prezradili detaily o sólovke Flashpoint. Dotknú sa zmeny v časopriestore aj samotného Batmana?
Zdroj: Warner Bros.

Vzhľadom na to, že v DCEU už teraz panuje pomerne slušný zmätok, tak Millerove reči o nejakom hyper multivesmíre rozhodne na pohode nepridávajú. Je totiž otázkou, či sa púšťať do ešte rozšírenejšieho univerza, kým DC zatiaľ nedokáže adekvátne predať ani "štandardný" filmový vesmír. Vo všeobecnosti sa má za fakt, že Flashpointom si Warnerovci nechávajú tak trochu otvorené dvierka pre prípadný reštart.

O tom, aký bude napokon radikálny a či bude mať trvalý dopad na celé univerzum, je zatiaľ predčasné hovoriť. Koniec-koncov, samotný Ezra Miller ešte nemal v rukách ani scenár a jeho sólovka zatiaľ nemá režiséra. Veľa bude určite závisieť aj od úspechu Justice League, ale aj nadchádzajúcej sólovky Aquamana a pokračovania Wonder Woman. Justice League zatiaľ zbiera pomerne zmiešané ohlasy (46% na Metacritic), v štúdiu však určite pozorne sledujú aj vývoj tržieb. Uvidíme teda, ako do s celým DCEU napokon dopadne. Pozdáva sa vám ešte rozšírenejšie DCEU alebo je toho na vás už teraz príliš?

Ezra Miller a Geoff Johns prezradili detaily o sólovke Flashpoint. Dotknú sa zmeny v časopriestore aj samotného Batmana?
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia