Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2017, 21:06
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Komédia Lady Bird so Saoirse Ronan je na stránke Rotten Tomatoes najlepšie hodnoteným filmom histórie. Máme tu ašpiranta na Oscara?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Výborne pôsobiaci debut Grety Gertwig nemá na konte žiadnu negatívnu recenziu.

Hodnotiaci agregátor Rotten Tomatoes je pre fanúšikov filmu určite praktická pomôcka, hoci ľuďom neoboznámeným so systémom hodnotenia môže pripadať trochu mätúca (o jej fungovaní si môžete prečítať tu). Nech je ako chce, je mimoriadne ťažké získať rating 100%, resp. vysoký priemerný rating. Podarilo sa to len málo snímkam, ale teraz sa k nim pridal sympaticky vyzerajúci nezávislák Lady Bird. Ide o sólový režijný debut herečky Grety Gertwig a zatiaľ sa teší neuveriteľne pozitívnym reakciám. Momentálne je na spomínanej stránke Rotten Tomatoes najlepšie hodnoteným filmom v histórii tejto stránky.

Komédia Lady Bird so Saoirse Ronan je na stránke Rotten Tomatoes najlepšie hodnoteným filmom histórie. Máme tu ašpiranta na Oscara?
Zdroj: A24

Lady Bird má na konte 163 recenzií, z ktorých všetky zdvíhajú palec nahor (teda udeľujú hodnotenie "fresh"). To znamená, že film má momentálne 100% a priemerný rating 8.9/10, čo sú proste nádherné čísla. Výborné tiež je, že divákom sa Lady Bird tiež veľmi páči - ich skóre je 89% s priemerným ratingom 4.3/5. Snímka si navyše veľmi dobre vedie aj po finančnej stránke. Po nasadení do 791 kín si odniesla slušných 10 miliónov a začína sa o nej hovoriť ako o možnej kandidátke na Oscara.

Príbeh sa točí okolo mladej Christine (Saoirse Ronan), ktorá navštevuje katolícku školu v Sacramente. Coming-of-age snímka sa zameriava na jej dospievanie, rebelujúcu povahu a turbulentný vzťah s jej matkou (Laurie Metcalf). Premiéru si film odbil na festivale v Toronte, kde zožal niekoľkominútový standig ovation a odniesol si už aj niekoľko cien. A aby sme nespomínali len Rotten Tomatoes, na obdobnej stránke Metacritic získala snímka Grety Gertwig famóznych 94%. Všetko skrátka nasvedčuje, že sa máme na čo tešiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia