Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2017, 9:57
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Joel Kinnaman bude vyšetrovať vraždu v drahom sci-fi seriáli Altered Carbon. Netflix pripravuje cyberpunkovú budúcnosť 25. storočia

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Už budúci rok by sme sa mali dočkať seriálovej adaptácie knihy Altered Carbon, za ktorou stojí autor Richard K. Morgan. Výroba jednej epizódy údajne zhltne 6 až 7 miliónov dolárov.

Žáner cyberpunk, a teda odnož sci-fi, ktorá je zameraná na informačné technológie, počítače či umelú inteligenciu, má vo svete dozaista množstvo fanúšikov. No zatiaľ čo vo filmovom svete cyberpunku vzniklo hneď niekoľko hraných aj animovaných klenotov, v tom seriálovom je tento subžáner doménou najmä japonskej animovanej tvorby. To sa však môže už čoskoro zmeniť. Netflix totiž pripravuje desaťdielnu sériu s názvom Altered Carbon, ktorá bude vychádzať z rovnomennej knižnej predlohy od autora Richarda K. Morgana.

Tá bola publikovaná ešte v roku 2002 a jej detektívny príbeh je zasadený do 25. storočia, kedy je vedomie digitalizované a implantované do chrbtice, čo ľuďom umožňuje prežiť fyzickú smrť tým, že sa ich spomienky a vedomie jednoducho presunú do ďalšieho tela. Hlavným hrdinom je Takeshi Kovacs (zahrá si ho Joel Kinnaman), bývalý elitný vojak, ktorého vedomie bolo uväznené dlhých 500 rokov. Na príkaz vplyvného aristokrata Laurensa Bancrofta je však jedného dňa vložené do tela potupeného policajta, práve za účelom vyriešenia prípadu mŕtveho Bancrofta. Aristokrat bol zabitý, no posledné automatické zálohovanie pamäte prebehlo niekoľko hodín pred jeho smrťou, takže nepozná identitu vraha ani jeho dôvody. Kým polícia posúdila Bancroftov prípad ako samovraždu, on trvá na svojom a chce od Kovacsa, aby zistil pravdu.

Joel Kinnaman bude vyšetrovať vraždu v drahom sci-fi seriáli Altered Carbon. Netflix pripravuje cyberpunkovú budúcnosť 25. storočia
Zdroj: Warner Bros.

Navyše, na Reddite sa nedávno objavili 3 gifká, ktoré údajne predstavujú vôbec prvé propagačné materiály seriálu. O scenár a produkciu sa postará Laeta Kalogridis (Alexander, Shutter Island) a okrem samotného Kinnamana by sa mali objaviť napríklad aj James Purefoy či Kristin Lehman. Altered Carbon bude jedným z najdrahších seriálov od Netflixu, ktorý vraj za výrobu jednej epizódy utratí približne 6 až 7 miliónov dolárov. Žiadny oficiálny dátum premiéry zatiaľ nepoznáme, no seriálu sa s najväčšou pravdepodobnosťou dočkáme niekedy v roku 2018. Príbeh znie mimoriadne lákavo a pokiaľ si dá Netflix naozaj záležať, tak sa môžeme tešiť na ďalší seriálový skvost. Máte niekto skúsenosti s knižnou predlohou?

Vyššie spomínané gifká nájdete na tomto odkaze

Domov
Zdieľať
Diskusia