Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2017, 22:16
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Dráma Green Book s Viggom Mortensenom a oscarovým Mahershalom Alim rozpovie príbeh pianistu na turné po juhu USA v 60. rokoch

FILMY A SERIÁLY GREEN BOOK
Uložiť Uložené

Zaujal vás príbeh podľa skutočnej udalosti?

Obsadenie filmu Green Book naberá na sile. Režírovať bude Peter Farrelly (Blbý a blbší, Niečo na tej Mary je), ktorý postaral aj o scenár. V hlavných úlohách sa predstavia nominant na Oscara Viggo Mortensen (Pán prsteňov), držiteľ tejto zlatej sošky Mahershala Ali (Moonlight, House of Cards) a pánov doplní herečka nominovaná na cenu Emmy, Linda Cardellini (Avengers: Age of Ultron, The Founder). 

Výtlačok knihy The Negro Motorist Green Book z roku 1940

Dráma Green Book s Viggom Mortensenom a oscarovým Mahershalom Alim rozpovie príbeh pianistu na turné po juhu USA v 60. rokoch
Zdroj: Wikipedia

Snímka sa zakladá na skutočných udalostiach a bude rozprávať príbeh Američana s talianskymi koreňmi menom Tony Lip (pravdepodobne Mortensen). Tonyho vyhodili zo školy keď mal zhruba 13 rokov, a tak sa z neho stal vrátnik. V roku 1962 prišiel zlom v jeho živote, keď bol poverený robiť osobného šoféra Dr. Donovi Shirleymu (Mahershala Ali), jednému z najlepších jazzových pianistov na svete. Tony mal byť jeho osobným šoférom počas koncertného turné od New Yorku až po juh USA, kde v tej dobe vládlo obdobie pred zavedením občianskych práv.

Odporúčané
Green Book získalo Oscara za najlepší film a Mahershala Ali sa stal najlepším hercom vo vedľajšej úlohe Green Book získalo Oscara za najlepší film a Mahershala Ali sa stal najlepším hercom vo vedľajšej úlohe 25. februára 2019, 9:21

Keďže Dr. Shirley bol čiernej farby pleti, musel sa spoľahnúť na takzvaný "Negro Motorist Green Book", čo bola čosi ako príručka určená pre občanov čiernej pleti, ktorá im radila ako sa vyhnúť problémom pri cestovaní, respektíve ponúkala mapu miest, kde boli vítaní. Dvojica pozostávajúca zo šoféra a jazzového muzikanta musela čeliť rasizmu a šikane, no niekedy aj nečakanej dávke ľudskosti. 

Režisér Farelly vyjadril svoje nadšenie nad hereckým ansámblom, akým disponuje jeho najnovší projekt. Green Book bude produkovať spoločnosť Participant Media prostredníctvom korporácie Amblin Partners (ich dcérskou spoločnosťou je napríklad štúdio DreamWorks). Motív snímky znie zaujímavo, herecké obsadenie je na jednotku, akurát tá réžia mohla byť lepšia. Čo hovoríte na projekt vy? 

Domov
Zdieľať
Diskusia