Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2017, 11:58
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Fanúšikovia Wonder Woman sú rozzúrení a prostredníctvom petície sa dožadujú, aby bola Patty Jenkins nominovaná na Zlatý glóbus

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Mala by byť Patty Jenkins a jej Wonder Woman favoritkou Zlatých glóbusov?

Šialenstvo okolo DC komiksovky Wonder Woman bolo v Spojených štátoch nesmierne a z nášho pohľadu aj pomerne prekvapivé. Niežeby sme to Gal Gadot a režisérke Patty Jenkins nepriali, ale z nášho pohľadu nešlo o až tak skvelý film. Kritici a diváci v zámorí však mali iný názor a dokonca volali po tom, aby boli filmu udelené aj nejaké ceny. Dá sa povedať, že sa očakávalo, že Wonder Woman sa ujde nejaká tá nominácia na Zlatý glóbus.  Nominácie už máme k dispozícii, takže vieme, že krásna Amazonka ostala nepovšimnutá. To sa ale nepáči fanúšikom, ktorí sa rozhodli na protest spísať petíciu.

Fanúšikovia Wonder Woman sú rozzúrení a prostredníctvom petície sa dožadujú, aby bola Patty Jenkins nominovaná na Zlatý glóbus
Zdroj: Warner Bros.

V stanovisku sa píše: „Dnes sme sa dozvedeli nominácie na Zlaté globúsy a rozhodne sa nám nepáči, že žiadna ženská režisérka nedostala nomináciu. Prosím, podpíšte túto petíciu, ak chcete, aby Hollywood Foreign Press znovu zvážil nominácie a pridal Patty Jenkins, režisérku tohtoročného blockbusterového hitu Wonder Woman! Petícia má momentálne viac ako 10 tisíc podpisov a určite má v niečom pravdu. Napríklad v tom, že novinári/akademici dosť často ignorujú ženy na režisérskych postoch.

Nie sme si ale istí, či by si práve Patty Jenkins zaslúžila nomináciu. Dobrodružstvo Diany Prince síce nebolo zlé, ale vhodnejších kandidátok na nomináciu by určite bolo viacero - napríklad môžeme spomenúť Gretu Gerwig a jej mimoriadne chválenú nezávislú komédiu Lady Bird. Aký je váš názor? Mala Patty Jenkins podľa vás dostať nomináciu?

Domov
Zdieľať
Diskusia