Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2017, 17:38
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ako Christianovi Baleovi zmenila rola Batmana kariéru? Spomienky na natáčanie legendárneho Temného Rytiera sú stále čerstvé

FILMY A SERIÁLY CHRISTIAN BALE
Uložiť Uložené

Po Michaelovi Keatonovi prišiel Dark Knight s novým temným odtieňom Gothamu.

Oscarový Christian Bale nebol vždy tak známou značkou, akou je v dnešných dňoch. Čo sa jeho predošlých filmov týka, podľa hercových slov zakaždým išlo o zdĺhavý a komplikovaný proces. Rescue Dawn (2006)? American Psycho (2000)? Kým sa vôbec k natáčaniu daných snímok dostalo, prešlo veľa času - i niekoľko rokov. A kvôli čomu? Údajne práve kvôli Baleovi. 

Pri Temnom Rytierovi to však bolo odlišné. Režisér snímky, Christopher Nolan, obsadil Balea do hlavnej a role a nikto čo i len slovom nezaprotestoval. Ľudia si jednoducho povedali, fajn, natočíme to s ním. Inak povedané, Nolan Balea vytiahol do úplne inej ligy. Išlo vôbec o prvý prípad, kedy sa mohol Bale zúčastniť tak obrovského projektu. A o jeho talente od tej doby už skutočne nikto nemohol vôbec pochybovať. 

S natáčaním sa hercovi spája aj jedna pomerne extravagantná spomienka. Pokiaľ bol na pľaci, rozhodol sa na hlave nosiť Batmanovskú helmu - a to neustále. Túto ideu odôvodnil tým, že zachovanie mysterióznosti jeho postavy bolo dobrým tréningom na precítenie role. Bale taktiež spomína, ako ho rola Patricka Batemana (American Psycho) pripravila na rolu ochrancu Gothamu. Podľa jeho názoru každý pravý fanúšik v Bruceovi Wayneovi pozoroval jeho temnú stránku. A práve v nej skazený Patrick Bateman perfektne vynikal.

Ako Christianovi Baleovi zmenila rola Batmana kariéru? Spomienky na natáčanie legendárneho Temného Rytiera sú stále čerstvé
Zdroj: Lionsgate Films
Domov
Zdieľať
Diskusia