Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2018, 18:20
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších filmov do konca roka 2018

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY TOP 10
Uložiť Uložené

Pripravte sa, že hudobné, komiksové či fantasy filmy ešte namútia veľa vody.

Je za nami takmer 8 mesiacov roka 2018. Zase raz to letí neúprosne rýchlo, a tak sme sa rozhodli, že vám zvyšné 4 mesiace v kinách predstavíme hneď naraz. Nebudeme sa však zaoberať menšími snímkami. 

V redakcii sme si vybrali 10 filmov, na ktoré sa tak nejak "všetci" tešíme najviac. Nebrali sme do úvahy počiny, ktoré niektorí z nás už videli. 

1. Predátor – 13. september (réžia: Shane Black)

Najprv sme sa radovali, po prvých záberoch sme sa mierne obávali, no a teraz sa už len tešíme na to, čo nám skvelý scenárista a režisér Shane Black pripravil. V prípade úspechu sú už údajne naplánované aj pokračovania, no nás hlavne zaujíma, čo s touto látkou dokáže urobiť originálna myseľ. 

Priznám sa, doteraz som nevidel jediný trailer. Po dlhých rokoch som si pri nejakom filme povedal, že sa v kine jednoducho chcem nechať prekvapiť. Viem predsa, že tam budú Predátori, a to mi musí stačiť. 

Black nás tentokrát vezme na planétu Zem, kam vesmírnych lovcov privolá nešťastnou náhodou mladý chlapec. Nabrať odvahu budú musieť ako vojaci, tak aj Predátori samotní, keďže na nich číha ešte väčšie nebezpečenstvo v podaní geneticky upravených druhov, ktorí si chcú podmaniť našu planétu.


2. Dievča v pavúčej sieti/The Girl in the Spider's Web – 25. októbra (réžia: Fede Alvarez)

O samotnom príbehu vieme iba to, čo prezrádza oficiálna synopsa knižnej predlohy od Davida Lagercrantza, ktorý ju dokončil po zosnulom Stiegovi Larssonovi. Lisbeth by sa vo filme mala zapojiť do hackerského útoku, ktorý nejako súvisí so šokujúcimi informáciami o amerických tajných službách.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 5. januára 2024, 12:30

Odborník na výskum umelej inteligencie následne skontaktuje Blomkvista a prezradí mu, že bol v kontakte s mladou hackerkou. Samozrejme, Blomkvist tuší, o koho ide a skrsne v ňom nádej na senzačné odhalenie, ktoré on aj časopis Millennium tak zúfalo potrebujú. Ich cesty sa opäť raz spoja.

Réžiu dostal na starosť uruguajský režisér Fede Alvarez (Don't Breathe, Evil Dead) a za scenárom stojí talentovaný Steven Knight (Eastern Promises, seriály Taboo a Peaky Blinders) spoločne s menej známym Jayom Basuom (Metal Gear Solid).

Okrem vyššie spomínaných hercov sa ďalej objaví napríklad aj Lakeith StanfieldStephen MerchantSylvia HoeksClaes BangChristopher ConverySynnøve Macody Lund či Vicky Krieps.

 
3. Halloween – 18. október (réžia: David Gordon Green)

Blumhouse na to ide tvrdo. Nechce točiť už len premyslené thrillery/horory. Pustil sa do Halloweenu a dúfa, že oživí aj ďalšie slávne značky, ako napríklad Votrelca, Piatok trinásteho, Nočnú moru v Elm Street či dokonca celé Monsters univerzum od Universalu. 

Najprv však príde Halloween a jednoznačne musí uspieť. A my v kútiku duše veríme, že sa tak stane. Po prvých záberoch krútime hlavy smerom od hora nadol a nemôžeme sa dočkať, aké napätie zažijeme v kinách už tento október, samozrejme, na Halloween. 

Ignorovať sa budú všetky sequely a dej nadviaže na originál. Michael bol dlhé dekády v ústave, z ktorého sa mu však podarilo utiecť. Avšak, presne na toto sa celé roky pripravovala Laurie (Jamie Lee Curtis) pripravovala. A trailer vám už dopovie zvyšok.


4. Bad Times at the El Royale – 11. október (réžia: Drew Goddard)

Režisér Chaty v horách či krstný otec seriálového Daredevila, respektíve scenárista skvelého. Tak či onak, Drew Goddard je nesmierne talentovaný filmár a my dúfame, že sa to osvedčí aj pri očakávanom thrilleri s pekelne dlhým názvom, ktorý sa mi už druhýkrát písať nechce.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 50 najočakávanejších filmov roka 2024 5. januára 2024, 12:30

Príbeh sa bude odohrávať v 60. rokoch minulého storočia a zavedie nás do záhadného hotela menom El Royale. Ten sa nachádza blízko jazera Tahoe a je poznačený temnou minulosťou. V jeho vnútri sa ocitne sedem cudzincov, pričom každý z nich má nejaké svoje tajomstvo.

A tieto postavy budú mať v priebehu jednej osudovej noci poslednú šancu na to, aby stihli dosiahnuť vykúpenie pred tým, než sa všetko pokazí a ich temné úmysly vygradujú až do zničujúceho násilia.

Hlavné úlohy si strihnú Chris Hemsworth, Jeff Bridges, Russell Crowe, Cynthia Erivo, Dakota Johnson a Cailee Spaeny. 

5. Prvý človek/First Man – 11. október (réžia: Damien Chazelle)

Náš miláčik, režisér skvelého Whiplash a milovaného La La Landu. Chazelle rozrazil dvere Hollywoodu ako víchor. A my sme za to radi. Pevne veríme, že aj jeho najnovší počin, hoci sa hanbí naplno sa ukázať divákom, bude slovami nášho kolegu jednoducho pecka. 

Nasvedčuje tomu okrem iného aj synopsa, kedy nám snímka vyrozpráva príbeh Neila Armstronga (Ryan Gosling), astronauta z misie Apollo 11, ktorý ako prvý vstúpil na povrch Mesiaca.

 Podľa režiséra však nepôjde o úplne klasickú biografiu, ale všetko sa bude točiť okolo známej misie na Mesiac. Tá sa však koncom 60. rokov zdala byť veľmi riziková až nemožná.

Scenár napísal Josh Singer, ktorý má doma Oscara za skvelú drámu Spotlight a okrem Goslinga uvidíme aj Claire Foy, Pabla Schreibera, Kylea Chandlera, Ciarána Hindsa, Jasona Clarkea, Coreyho Stolla či Christophera Abbotta.


6. Venom – 4. október (réžia: Ruben Flesicher)

Žeby sa Sony konečne podarilo naštartovať novú sériu? Vrelo im to prajeme, o to viac, keď ide o postavy s poriadnym potenciálom do budúcna. Venom vyzerá... no vlastne nevieme, čo od toho presne máme čakať. Tvrdiť však, že sa netešíme, by bolo klamstvo.

Sklamalo nás, že nepôjde o R-ko, ale nepríjemná atmosféra, napätie a brutalita sa dá zobraziť aj v merítku schopnom vnímania detskými očami. Akcia vyzerá megalomansky a Hardy si rolu nepochybne užíval. 

A aj keď možno nebude dokonalým Eddiem Brockom, ako Venom môže zahviezdiť a zlomiť pár box office rekordov. Už nech je to tu.


7. Creed 2 – 2. november (réžia: Steven Caple Yr.)

Nikto od Creeda veľa nečakal. Natočil ho nie príliš známy a skúsený režisér (dnes sa už o Ryana Cooglera Hollywood bije) a príbeh sa zdal byť vyšťavený.

Odporúčané
10 najočakávanejších letných peciek roka 2023 – marvelovky, Spider-Man, Indiana Jones či Mission: Impossible musíš vidieť 10 najočakávanejších letných peciek roka 2023 – marvelovky, Spider-Man, Indiana Jones či Mission: Impossible musíš vidieť 29. apríla 2023, 14:30

Stallone sa však odmietol svojej najslávnejšej postavy vzdať a urobil dobre. Stále je tu priestor na zlepšenie a rozpovedanie príbehu, ktorý sa neukončil.

Rocky nám má stále čo povedať, zatiaľ čo syn Apolla Creeda ukázať. My len dúfame, že dvojka bude originálna, skvele natočená boxerská dráma, ktorá nebude vykrádať pôvodnú sériu či predošlý diel. Aj keď, tak trochu sa vykradla už zo začiatku.

Dej nám totiž predstaví syna Ivana Draga a presne s ním si Adonis zmeria svoje sily. Snáď sa mýlime, no podvedome už očakávame klišé záver o tom, ako si chalani podajú ruky a uznajú, že za chyby svojich otcov nemôžu. Atraktívnejší boxerský film však v kinách široko ďaleko nehrajú a my sme zvedaví, kam sa príbeh posunie ďalej. 


8. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – 16. november (réžia: David Yates)

Rowlingová, Yates, producenti a Warner sa rozhodli, že sériu Fantastic Beasts natiahnu na pružine čo to dá, a tak sa v tomto diele Dumbledore s Grindelwaldom ešte nestretne. Minimálne nie v súboji.

Tomu sa Albus vyhýba a na misiu zastaviť najšialenejšieho a najnebezpečnejšieho zločina pred nástupom Voldemorta povoláva svojho starého priateľa a žiaka z Rokfortu – Newta Scamandera.

Ten už s Gereltom isté skúsenosti má už z jednotky. Navyše sa zdá, že kúzla sa predvedú v ešte väčšom merítku a skutočne budeme na plátna zízať ako hladné vlky. 

Prirátajte si k tomu Dumbledora v mladom veku, jeho večného rivala a celoživotnú lásku, začiatok "Daroch smrti", nové postavy či zvery a vyjde vám, že sa konečne vraciame do sveta Harryho Pottera.

9. Smrteľné stroje/Mortal Engines – 13. december (réžia: Christian Rivers)

Peter Jackson produkuje epické fantasy o žijúcich mestách požierajúcich tie menšie, aby tak mohli prežiť. Báli sme sa, ako to vypáli, ale samotný koncept vyzerá v traileroch úžasne a veľkolepo. Skôr sa bojíme o postavy, klišé záporáka a príbeh ako taký.

Ak sa však na snímku pozeráme len z hľadiska vizuálu či epickosti, kino je povinnosťou. V snímke sa pozrieme do post-apokalyptického sveta, kde sa zničenou Zemou pohybujú veľké aj malé mestá. A tie malé si musia dať pozor, pretože obrovské mestá majú zálusk na ich energie. Tú získajú, ak vyhliadnuté mesto doslova zožerú.

Hlavným hrdinom bude mladík Tom Natsworthy (Robert Sheehan), ktorý vďaka záhadnej a pomstou poháňanej Hester Shaw (Hera Hilmar) opustí obrovský pohybujúci sa Londýn. Obaja sa tak musia spojiť, pretože práve ich spoločná sila má potenciál zmeniť budúcnosť sveta.

Okrem spomenutých hercov sa objavia aj Hugo Weaving, Jihae, Stephen Lang, Ronan Raftery, Leila George a Patrick Malahide. O scenár sa postaral Peter Jackson v spoluprácii s Fran Walsh a Philippou Boyens. Ak dobrodružstvo uspeje, čaká nás nová séria. Tak nech stojí za to.


10. Bohemian Rhapsody –  1. november (réžia: Bryan Singer, Dexter Fletcher) 

Veľmi silno sme sa rozhodovali, či na hudobné miesto zaradíme biografiu Freddieho Mercuryho alebo vynikajúco vyzerajúce A Star Is Born.

Najnovšiu verziu si zrežíroval Bradley Cooper, ktorý sa aj zahrá jednu z hlavných rol a po prvom traileri s Lady Gagou sme na snímku skutočne natešení ako deti. Rovnako tak na jej originálny soundtrack, ktorý nás opantal už v traileri.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2023 50 najočakávanejších filmov roka 2023 19. decembra 2022, 9:30

Prednosť však aj tak dostal príbeh skupiny Queen. Ukážky nám spôsobili množstvo zimomriavok, či už ide o pohľad na stovky tisíc skandujúcich fanúšikov na legendárnych koncertoch, vznik najväčších hitov či len pohľad do života našich miláčikov. 

Nepochybujeme, že Rami Malek bude ako Mercury úžasný, no a pevne veríme aj v režisérske schopnosti vyhodeného Bryana Singera a Dextera Flatchera. Zdá sa, že tu máme hudobný film roka. Minút ho v kinách bude hriech, či už ste fanúšikom Queen alebo nie.

Bonus: Vdovy/Widows – 6. december (réžia: Steve McQueen)
Vdovy sa do hlavnej časti top 10 nezmestili len kvôli tomu, že sú v kalendári najďalej a môže sa stať, že sa dočkáme odloženia premiéry kvôli oscarovým nomináciám a prípadným výhram. 

Na dramatický thriller sa však nesmierne tešíme a pevne veríme, že nás svojím technickým spracovaním a napätím posadí do sedačky. 

Čo sa samotného príbehu týka, ten sa bude odohrávať v americkom Chicagu a zameria sa na štvoricu žien, ktoré sa kvôli kriminálnym aktivitám ich mŕtvych manželov topia v dlhoch.

Vdovy Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) a Belle (Cynthia Erivo) sa tak rozhodnú vziať osud do vlastných rúk a dokončiť pripravovanú lúpež za svoje mužské polovičky.

Za réžiou stojí už zmienený Steve McQueen (Twelve Years a Slave), ktorému so scenárom vypomohla aj známa spisovateľka Gillian Flynn (Gone Girl).

Okrem spomínaných herečiek doplní nabité obsadenie napríklad aj Brian Tyree HenryDaniel KaluuyaGarret DillahuntCarrie CoonJacki WeaverJon BernthalColin FarrellManuel Garcia-RulfoRobert Duvall či Liam Neeson.

Odporúčané
10 najsilnejších fotiek uplynulého týždňa 10 najsilnejších fotiek uplynulého týždňa 2. septembra 2022, 15:30


Animovaný bonus: Spider-Man: Paralelné svety – 13. december (réžia: B. Persichetti, P. Ramsey, R. Rothman)
Tento rok som sa z hľadiska animákov najviac tešil na pokračovanie Rodinky úžasných. Avšak, po prvom traileri pre animovaného Spider-Mana z pera dua Lord/Miller sa misky váh naklonili v prospech pavúčieho muža. Teda vlastne chlapca, keďže sa príbeh sústredí na Milesa Moralesa.

Toho bude po nadobudnutí schopností vyučovať 40-ročný Peter Parker a množstvo ďalších verzií Spider-Mana z alternatívnych vesmírov. V snímke ich stretneme hneď niekoľko, pričom napríklad noir verziu Spideyho nahovorí Nicolas Cage.

Zaujme aj nevšedná animácia, humor a prísľub skvelej, okulahodiacej a zábavnej komiksovke ako pre menších, tak starších divákov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia