Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2019, 10:02
Čas čítania 1:44
Oskar Almássy

Kráska Ana de Armas si zahrá Marilyn Monroe a Sean Bean spomína na Game of Thrones

Kráska Ana de Armas si zahrá Marilyn Monroe a Sean Bean spomína na Game of Thrones
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY BLONDE
Uložiť Uložené

Tentokrát ti prinášame Raňajky s Filmkultom aj v sobotu.

Máme tu opäť našu pravidelnú rubriku Raňajky s Filmkultom, a to tentokrát netradične v sobotu. Aj dnes ti teda ponúkneme ďalšie zaujímavé novinky zo sveta filmu aj seriálu.

Ana de Armas ako Marilyn

Herečka Ana de Armas by si mala zahrať Marilyn Monroe v biografii Blonde, ktorá bude vychádzať z rovnomennej knižnej predlohy od autora menom Joyce Carol Oates. Scenár napísal Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James By the Coward Robert Ford), ktorý by mal aj režírovať. Snímka má vzniknúť pod krídlami Netflixu.

Raňajky
Raňajky Zdroj: Warner Bros. Pictures

Sean Bean spomína na Game of Thrones

Sean Bean, ktorý v seriáli Game of Thrones stvárňoval Neda Starka, prezradil, že pôvodná pilotná epizóda obsahovala oproti tej odvysielanej niekoľko úplne iných scén. Boli tam dokonca aj odlišní herci (Jennifer Ehle hrala Catelyn Stark) a Bean spomína, že si užil všetky spoločné scény s členmi rodiny Stark, napríklad s Branom či Aryou.

Koniec koncov, rodinne orientovaných scén mala mať pilotná epizóda o čosi viac. Tieto momenty mu oproti zvyšku seriálu navyše prišli mierumilovné a prirodzenejšie. Najmä v porovnaní s tým, čo seriál ponúkol neskôr. Spomenul si však aj na svoju smrť v seriáli a dodal, že pri stínaní jeho hlavy vzniklo mnoho vtipných situácií, keď odseknutá hlava jednoducho neposlúchala.

Raňajky
Raňajky Zdroj: HBO

Čaká nás 6 kraťasov s Votrelcom

Štúdio 20th Century Fox v rámci 40. výročia Votrelca zverejní 6 krátkych filmov, ktoré budú inšpirované klasikou Ridleyho Scotta z roku 1979. Jednotlivé filmíky ponesú názvy Alien: Containment, Alien: Harvest, Alien: Alone, Alien: Night Shift, Alien: Specimen a Alien: Ore.

Prequel Sopranos uvidíme budúci rok

Filmový prequel seriálu The Sopranos, ktorý ponesie názov The Many Saints of Newark, má konečne dátum premiéry. Snímku uvidíme 25. septembra (září) 2020.

Raňajky
Raňajky Zdroj: HBO

Rupert Wyatt o Gambitovi a seriáli Halo

Režisér Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes) sa rozpovedal o svojich bývalých projektoch. Prezradil, že jeho verzia X-Men spin-offu Gambit mala byť heist filmom, ktorý sa určitý čas odohrával v 70. rokoch minulého storočia, predstavil gangy mutantov a bol inšpirovaný aj filmom The Godfather.

Čo sa týka seriálu Halo, v súvislosti s ním Wyatt figuroval na pozícii hlavného režiséra. Neskôr však musel kvôli nedostatku času od projektu odstúpiť a nahradil ho Otto Bathurst (Robin Hood, seriál Peaky Blinders). Wyatt sa pre seriál nadchol a uvedomil si, že svet Halo ponúka obrovské množstvo príbehov.

Problém bol ale v tom, že Wyatt nebol showrunnerom seriálu, ale len režisérom. Nemal teda také kreatívne možnosti, ako by si želal, a tak si pri uvedomení skutočnosti, že práca na Halo môže trvať aj roky, radšej odstúpil, aby sa mohol venovať iným veciam. Ak by bol showrunnerom a mohol celý svet vybudovať podľa seba, pravdepodobne by ostal.

Raňajky
Raňajky Zdroj: Marvel Comics/Microsoft Studios
Domov
Zdieľať
Diskusia