Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2019, 13:21
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Ansel Elgort sa snaží zmieriť so zabitím svojej matky. Sleduj depresívny trailer pre emotívnu drámu útočiacu na Oscary

Ansel Elgort sa snaží zmieriť so zabitím svojej matky. Sleduj depresívny trailer pre emotívnu drámu útočiacu na Oscary
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

The Goldflinch od režiséra chváleného Brooklynu si iste bude brúsiť zuby na ceny.

Dráma The Goldflinch vychádza z rovnomenného románu Donny Tartt, ktorý bol ocenený Pulitzerovou cenou (okrem iných ďalších cien). Réžie tohto pozoruhodného príbehu sa chopil talentovaný John Crowley, ktorý na seba upútal pozornosť kvalitnou romantickou drámou Brooklyn.

Príbeh sa točí okolo mladého Thea Deckera. Keď mal 13 rokov, jeho matka bola zabitá pri bombovom útoku v múzeu. Táto tragédia absolútne zmenila Theov život, ktorý bol odrazu plný samoty, zármutku a výčitiek svedomia. Čaká ho teda ešte dlhá cesta, kým sa dokáže zmieriť s osudom a dosiahnuť vlastné vykúpenie a zmierenie so sebou samým.

Snímka sa môže pochváliť fantastickým hereckým obsadením. V hlavnej úlohe sa predstaví Ansel Elgort (Baby Driver) a sekundovať mu bude Nicole Kidman (Big Little Lies). Okrem nich uvidíme aj Oakesa Fegleya (Pete's Dragon), Aneurina Barnarda (Dunkirk), Finna Wolfharda (Stranger Things), Sarah Paulson (American Horror Story), Lukea Wilsona (3:10 vlak do Yumy) a Jeffreyho Wrighta (The Hunger Games).

Za kamerou sedí oscarový Roger Deakins a jeho majstrovskú prácu si môžeme vychutnať aj v traileri. Čo ale povedať na samotnú ukážku? Vyzerá famózne. Zdá sa, že nás čaká poriadne silný, atmosférický a emocionálny príbeh, v ktorom budú hrať prvé husle najmä postavy a ich psychológia, ako aj prepracovaný príbeh.

The Goldflinch
The Goldflinch Zdroj: Warner Bros.

Nie je vôbec vylúčené, že sa pôjde po cenách. Tvorcovia majú evidentne nemalé ambície a my im držíme palce. Aj napriek tomu, že sa môže zdať, že ide skôr o komorný príbeh, upútavka vyzerá vizuálne úchvatne a pomerne výpravne.

Na filme pracuje tím mimoriadne talentovaných tvorcov, takže sa už nevieme dočkať, aký zážitok nám pripravia. Slovenská premiéra sa uskutoční 12. septembra (září) 2019.

The Goldflinch
The Goldflinch Zdroj: Warner Bros.

Domov
Zdieľať
Diskusia