Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2019, 10:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Instagram a Facebook nebudú vymazávať fake news a hoaxy. Viditeľne ich označia

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Ide pravdepodobne o efektívnejší spôsob, ako verejnosť upozorniť na klamstvá, ktorých je stále na sociálnych sieťach naozaj veľa.

 Ešte v auguste sme informovali o ďalšom kroku tvorcov Instagramu smerom k zodpovednosti a bezpečnosti celej platformy pre všetkých používateľov. Rozhodla sa totiž bojovať s dezinformáciami, fake news a hoaxmi veľmi efektívnym spôsobom. Obsah, ktorý bude nahlásený ako podozrivý, bude vyhodnocovať tretia strana zostavená z panelu odborníkov. 

Odporúčané
Moma: Nedostávame zaplatené za počet lajkov, zrušenie počítadla by som prijala. Čo hovorí na novinku Instagramu psychológ? Moma: Nedostávame zaplatené za počet lajkov, zrušenie počítadla by som prijala. Čo hovorí na novinku Instagramu psychológ? 8. augusta 2019, 18:32

Aktuálne sociálna sieť informuje, že celosvetovo novinku nasadí už v nasledujúcich týždňoch, zároveň odhaľuje, ako budú správy označené ako falošné alebo zavádzajúce vyzerať. Pôvodne sme predpokladali, že ich budú nezávislí odborníci po vyhodnotení jednoducho odstraňovať, opak je však pravdou. 

Instagram sa spoločne s Facebookom rozhodli, že každá jedna klamlivá správa ostane medzi zvyškom príspevkov, bude však veľmi viditeľne možné rozoznať, že ide o hoax. Sociálne siete využijú podobný grafický model ako v prípade napríklad obsahu nevhodného pre maloletého diváka, takže sa obrázok alebo správa nezobrazí automaticky, bude potrebné kliknúť na výrazné textové aj symbolické upozornenie. 

Odporúčané
Počas pozerania porna ťa sleduje Facebook a Google aj v inkognito móde, varujú vedci Počas pozerania porna ťa sleduje Facebook a Google aj v inkognito móde, varujú vedci 19. júla 2019, 8:16
Domov
Zdieľať
Diskusia