Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2019, 7:49
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Úplne nová Škoda Octavia sa rysuje. 4. generácia sa ukáže už 11. novembra

Úplne nová Škoda Octavia sa rysuje. 4. generácia sa ukáže už 11. novembra
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/skoda-presents-design-sketches-of-new-octavia/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Jednu z posledných veľkých noviniek tohto roku naznačujú prvé oficiálne náčrty.

Už v úvode tohto roka bolo zrejmé, že na jeho konci sa na svet prederie úplne nová Škoda Octavia. To je nepochybne veľká udalosť, veď ide o najpredávanejší model českej automobilky, od ktorého si veľa sľubuje aj v najbližších rokoch. V zmysle zaužívaných postupov nám škodovka sprvoti predstavuje novinku na oficiálnych náčrtoch, ktoré čo-to naznačujú.

Samozrejme, ide len o počítačový výtvor, no ako sme si už zvykli, predpokladať môžeme, že sériová verzia sa bude líšiť len v detailoch. Úlohou vizualizácie je preto ukážka toho, ako bude 4. generácie Octavie proporčne vyzerať a akými hlavnými líniami sa bude hrdiť jej karoséria. Ak si teda odmyslíme obrovské kolesá, zameriame sa na hlavný tvar karosérie a umiestnenie svetlometov, tak si už novinku vieme ako-tak predstaviť.

dassa
dassa Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Prvotné slová sa teda naplnili a je viac než jasné, že Octavia bude po dizajnovej stránke citeľne ovplyvnená modelom Scala, ktorým automobilka prezentovala nové estetické smerovanie. Vidieť to najmä na tvarovaní masky chladiča, predných i zadných svetlometov. Riešenie C-stĺpika s charakteristickým ostro tvarovaným oknom druhého páru dverí sa nemení, treba ale povedať, že nová Octavia má pôsobiť viac dynamickejšie a zároveň aj elegantnejšie. 

Odporúčané
Čo so sebou prináša život s elektromobilom? Zisťovali sme to s prvým elektrickým Audi Čo so sebou prináša život s elektromobilom? Zisťovali sme to s prvým elektrickým Audi 8. októbra 2019, 13:15

Zaujímavosťou je fakt, že novinka si s najväčšou pravdepodobnosťou zachová identický rázvor (2 686 mm) aký má súčasná generácia. Zároveň stále platí to, že na trh by sa mala dostať najprv verzia kombi a až potom klasický liftback. Mimochodom, dizajn 4. generácie začal riešiť ešte Jozef Kabaň, do úplne finálnej podoby ho už ale pretavil až jeho nástupca Oliver Stefani.

 
Ako sa v zmysle koncernových pravidiel predpokladalo, k slávnostnému odhaleniu novej ,,oktávky "dôjde až po predstavení 8. generácie Volkswagenu Golf (25. októbra) – 11. novembra. Spustenie sériovej produkcie je naplánované na 48. týždeň tohto roka, avšak k prvým zákazníkom sa novinka dostane až na budúci rok. Vyrábať sa bude v Mladej Boleslavi.

dassa
dassa Zdroj: www.skoda-storyboard.com
Domov
Zdieľať
Diskusia