Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2019, 12:06
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Záver El Camino mal byť pre Jesseho tragický. Z filmu sa vystrihlo 30 % stopáže

Záver El Camino mal byť pre Jesseho tragický. Z filmu sa vystrihlo 30 % stopáže
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pinkmanovi nemalo priať v snímke nadväzujúcej na Breaking Bad šťastie.

Veríme, že už máš ako verný nadšenec Breaking Bad snímku nadväzujúcu na záver seriálu s názvom El Camino za sebou. V nej sme počas zhruba dvoch hodín stopáže sledovali eskapády Jesseho Pinkmana, ktorý unikal pred políciou.

Predstaviteľ Jesseho Aaron Paul v interview (celý rozhovor nájdeš tu) pre Collider ale prezradil, že tvorcovia mali pôvodne 3-hodinový materiál, z ktorého nakoniec režisér Vince Gilligan vystrihol približne 30 %. V tomto odseku by sme ťa chceli upozorniť na blížiace sa spoilery. Ak si ešte El Camino nevidel, nasledujúci text rozhodne nečítaj.

Odporúčané
Japonská fotografka sa vďaka photoshopu ocitá na svojich fotkách z detstva Japonská fotografka sa vďaka photoshopu ocitá na svojich fotkách z detstva 12. januára 2014, 5:36

Príbeh Jesseho Pinkmana skončil relatívne šťastne. Relatívne píšem z toho dôvodu, že vzhľadom na jeho trestnú činnosť mohol pokojne stráviť zvyšok svojho života vo väzení, ale nebolo ani vylúčené, že ho podobne ako Heisenberga zabijú. Získal však falošnú identitu a na Aljaške mohol začať úplne odznova. Vince Gilligan ale prehlásil, že osud Jesseho mal byť v prvotnej verzii omnoho trpkejší.

 

Charles Baker (Skinny Pete), Matt Jones (Badger), Aaron Paul (Jesse)

a režisér Vince Gilligan ti vo videu ukážu, ako sa natáčalo El Camino

Gilligan pre The Entertainment Weekly prezradil, že premýšľal nad verziou, v ktorej Jesseho chytí polícia. Jeho priateľka Holly mu však tieto myšlienkové pochody zarazila. „Nemôžeš nechať Jesseho Pinkmana na konci zatknúť. Nesmieš ísť touto cestou,“ vyčítala Gilliganovi Holly Rice, a tak ju nakoniec ako poslušný partner poslúchol. 

Podobný prístup k veci ako Holly mal aj výkonný producent Peter Gould a scenáristi Better Call Saul. Všetci sa ale zhodli na tom, že nebude vôbec na škodu, ak v priebehu snímky tvorcovia mnohokrát odkážu na menšie či väčšie detaily z Breaking Bad. Aké spojitosti si mohol počas sledovania filmu postrehnúť?

Mike a jeho posolstvo

Už prostredníctvom našich článkov pred premiérou El Camino sme ťa informovali, že sa na scéne objaví Mike Ehrmantraut. S ohľadom na jeho úmrtie sa dalo čakať, že tohto drsného veterána uvidíme v príbehu iba prostredníctvom flashbackov. A bol to práve on, kto Jessemu prezradil, že pokiaľ by mal niekde začať úplne odznova, zvolil by si Aljašku. Jesse si vzal slová svojho starého kamaráta k srdcu.

Priateľov poznáš v núdzi

So Skinnym a Badgerom si toho Jesse zažil skutočne veľa. Po zaklopaní na dvere Skinnyho domu jeho kamaráti neváhali a svojmu bývalému parťákovi vyšli v ústrety. Treba podotknúť, že Jesseho v danom čase hľadala polícia, a tak si obaja museli uvedomovať, že skrývajú hľadaného muža a sami sa vystavujú veľkému nebezpečenstvu.

Odporúčané
Samsung Hennessy: véčka ešte neumreli Samsung Hennessy: véčka ešte neumreli 14. augusta 2013, 10:05

Gesto, ktoré urobil Skinny so svojou milovanou čapicou, pôsobilo skutočne dojemne. Skinnyho po dolapení políciou sme mimochodom vo filme nevideli, no v ukážke publikovanej pred premiérou El Camino svojho kamaráta na úteku poctivo bránil.

Kráľ bláznov Todd

Len šialený Todd si dokáže s úsmevom na tvári spievať pieseň krátko po tom, ako do svojho auta naloží mŕtvolu nevinnej ženy. V Game of Thrones mal Ramsay svojho Theona a v El Camino/Breaking Bad si Todd našiel Jesseho. Vo filme ale narozdiel od Ramsayho svojej obeti fyzicky neubližoval (i keď v seriáli zabil jeho priateľku), no jasným spôsobom z neho vyšťavil posledný kúsok bojaschopnosti. V Toddovom byte sme mohli mimochodom vidieť taktiež tarantulu, ktorú si zobral od zavraždeného chlapca zo seriálu Breaking Bad.

Domov
Zdieľať
Diskusia