Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2019, 16:56
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Lacný Apple iPhone SE 2 vraj naozaj príde. Za necelých 400 dolárov

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

iPhony sa tak dostanú do rúk aj zákazníkom, ktorí majú hlbšie do vrecka.

Špekulácie o tom, že maličký iPhone SE z roku 2016 by mal dostať svojho nástupcu, neutíchajú. Práve naopak, Cnet informuje, že príde už na začiatku budúceho roka. 

Web sa opiera o tvrdenia, ktoré vypustil analytik Ming-Chi Kuo zo spoločnosti TF Securities. Ten sa so svojimi predpoveďami okolo firmy z Cuppertina už viackrát trafil. 

Odporúčané
Apple vraj pripravuje nástupcu iPhonu SE. V skutočnosti ho však nechceš Apple vraj pripravuje nástupcu iPhonu SE. V skutočnosti ho však nechceš 5. októbra 2019, 7:29

Pokiaľ sa tešíš, že si opäť budeš môcť kúpiť moderný smartfón s kompaktnými rozmermi a 4-palcovým displejom, ktorý len tak skryješ do vrecka, rýchlo zabudni.

Malé telefóny sú už definitívne out, hlavne kvôli mizernej výdrži batérie. Nový iPhone SE 2 by preto mal dostať vzhľad staršieho a väčšieho iPhonu 8, zrejme aj s tradičnou čítačkov odtlačkov prstov. Tá je lacnejšia než sústava 3D kamier pre Face ID.   

Priznajme si, že popularita iPhonu SE nespočívala v jeho sympaticky malých rozmeroch - väčšina majiteľov pri scrollovaní internetu a Instagramu určite poriadne trpela. SE-čko sa predávalo ako divé hlavne preto, že s cenovkou 399 dolárov išlo o vôbec najlacnejší iPhone. Jabĺčko vzadu lákalo až tak, že mu ľudia veľa odpustili. 

Apple vraj pripravuje nástupcu iPhonu SE. V skutočnosti ho však pravdepodobne nechceš
Apple vraj pripravuje nástupcu iPhonu SE. V skutočnosti ho však pravdepodobne nechceš Zdroj: Pixabay.com

Nový iPhone SE 2 by si mal uržať rovnakú cenu a dostať výkonný procesor A13 z najnovšieho tria iPhone 11, 11 Pro 11 a Pro Max, čo naznačuje, o čo sa tu Apple vlastne snaží.

Globálne predaje smartfónov klesajú a firmy budú musieť zisky hľadať inde. Apple sa o to snaží pri službách s mesačným predplatným ako Apple Music, Apple TV a Apple Arcade. S lacným SE 2 by svoj iOS dostal do rúk nových zákazníkov a tých by potom mohol lákať na ďalšie produkty.

Čipset A13 je zas dostatočne výkonný, takže poskytne základ aj pre služby založené na virtuálnej realite a graficky najprepracovanejšie hry, prítomné práve v Apple Arcade. 

Domov
Zdieľať
Diskusia