Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2019, 9:57
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Strana Za Ľudí Andreja Kisku dobieha PS/Spolu, prepadla sa Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Agentúra AKO zverejnila októbrový prieskum. Ako by dopadli parlamentné voľby, keby sa konali dnes?

V prípade, že by sa parlamentné voľby konali v prvej polovici októbra, s najväčšou pravdepodobnosťou by na základe aktuálneho prieskumu AKO zvíťazila strana Smer-SD so ziskom 20,1 % hlasov občanov Slovenska.

Na druhom mieste by sa umiestnila koalícia PS/Spolu, zaujímavosťou je, že len o 0,7 % menej, konkrétne 12,0 % by získala strana Za Ľudí prezidenta Andreja Kisku. Práve jeho strana si dala prieskum vypracovať. 

Odporúčané
10 dôležitých informácií o tom, prečo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu a aký vplyv mala vražda na Slovensko 10 dôležitých informácií o tom, prečo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu a aký vplyv mala vražda na Slovensko 6. októbra 2019, 11:33

Medzi PS/Spolu a Za Ľudí nájdeme ešte extrémistickú stranu ĽSNS, ktorej, zdá sa, neublížilo ani odsúdenie jedného z poslancov za rastitické výroky voči menšinám. 

Výrazne sa aj v súvislosti s aktuálnym dianím prepadla strana Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka – z pôvodných 9 % v auguste na 6,7 % na začiatku októbra. Prepad zaznamenali aj ďalšie strany, SNS Andreja Danka, Sme Rodina Borisa Kollára a OĽaNO Igora Matoviča. 

Tesne nad hranicou zvoliteľnosti nájdeme KDH a do parlamentu by sa nedostali Most-Híd, SMK a ani nová strana Tomáša Druckera Dobrá voľba. 

Prieskum na vzorke 1000 občanov prebiehal od 7. do 10. októbra

Strana Za Ľudí Andreja Kisku dobieha PS/Spolu, prepadla sa Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka
Zdroj: Denník N – prieskum AKO
Domov
Zdieľať
Diskusia