Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2019, 16:52
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Katy Perry odmieta zaplatiť skoro 3 milióny za skopírovanú melódiu hitu Dark Horse. Proti rozsudku sa odvolala a chce bojovať

HUDBA KATY PERRY
Uložiť Uložené

Zdá sa, že slávna speváčka chce bojovať za spravodlivosť.

Ešte v júli 2019 súd rozhodol, že speváčka Katy Perry a jej vydavateľstvo Capital Records musia zaplatiť kresťanskému raperovi 2,78 milióna dolárov za to, že skopírovali melódiu jeho piesne a použili ju v hite Dark Horse. Skladba populárnej speváčky zaznamenala už viac ako 2,6 miliardy pozretí na YouTube, a tak si Marcus Gray nárokoval za ukradnutie 16-sekundovej slučky škodu v ešte väčšej výške.

Odporúčané
Katy Perry svoj najväčší hit ukradla kresťanskému raperovi. Zarobila 41 miliónov, pôvodný autor dostane len malú časť Katy Perry svoj najväčší hit ukradla kresťanskému raperovi. Zarobila 41 miliónov, pôvodný autor dostane len malú časť 2. augusta 2019, 15:42

Počas procesu v Los Angeles sa rozhodlo, že Gray prezývaný aj ako Flame má skutočne pravdu a popová hviezda, resp. jej produkčný tím skopírovali skladbu Joyful Noise z roku 2009.

Katy Perry sa proti rozsudku odvolala a jej právnici podali námietku s tým, že podľa nich neexistuje dostatok dôkazov na to, aby mohol súd rozhodnúť v ich neprospech, informuje Billboard. Opäť opakujú argument, že sa v oboch skladbách podobá iba niekoľko malých elementov a rovnako považujú za dôležité, že pôvodný autor svoj beat nikdy oficiálne nezaregistroval. Obžaloba tiež podľa nich nepredložila dôkaz, že v čas vzniku Dark Horse existoval prístup ku skladbe Joyful Noise. 

Ako problém vidia právnici Katy Perry aj skutočnosť, že neexistuje možnosť, ako vypočítať, koľko skladba zarobila. Tým pádom považujú za nemožné vypočítať sumu, ktorú by mali zaplatiť. Rovnako spochybňujú aj profesionalitu hudobníka, ktorý vypracoval odborný posudok. Právny tým žiada súd, aby zamietol pôvodný rozsudok a vytýčil nové pojednávanie alebo znížil požadovanú sumu. 

Odporúčané
Katy Perry čelí ďalšiemu obvineniu zo sexuálneho obťažovania, tentokrát sa ozvala známa moderátorka Katy Perry čelí ďalšiemu obvineniu zo sexuálneho obťažovania, tentokrát sa ozvala známa moderátorka 16. augusta 2019, 21:16
Domov
Zdieľať
Diskusia