Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2019, 11:42
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Greta Thunberg tvrdí, že už nebude prosiť o pomoc svetových lídrov. Hlása to na klimatických protestoch v Spojených štátoch

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ ŠTRAJK
Uložiť Uložené

Celý dav protestujúcich sa spolu s ňou pýtal, ako sa vôbec svetové vlády opovažujú ignorovať tento problém.

Greta Thunberg tvrdí, že vládu už odmieta prosiť, informuje The Guardian. Mladých však upozorňuje, že sa nemajú vzdávať a musia byť pripravení naďalej bojovať, nemieni však už prosiť. Namiesto toho chce rozkazovať.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

Namiesto toho im to rozkážeme, ak to neurobia oni, tak to urobíme my,“ povedala v piatok na klimatickom štrajku v Denveri: „Svet sa zobúdza, my sme zmena. Veci sa zmenia, či sa vám to páči, či nie.“ Aj tieto vety, venované tým, ktorí problém neriešia, boli súčasťou jej príhovoru pred tisíckami ľudí.

Opäť teda kritizovala lídrov, že nerobia dosť a ignorujú vedu. Rovnako ako na samite v OSN sa aj teraz pýtala, ako sa vôbec opovažujú, pričom štrajkujúci dav otázku opakovall s ňou.

Odporúčané
Greta Thunberg so slzami v očiach kritizovala lídrov v OSN: Ukradli ste mi moje detstvo a sny! Greta Thunberg so slzami v očiach kritizovala lídrov v OSN: Ukradli ste mi moje detstvo a sny! 23. septembra 2019, 22:20

Greta je známa aktivistka, o ktorej už počul snáď každý. Kedysi sama stávala pred švédskym parlamentom a žiadala zmenu. Pripojili sa k nej ľudia po celom svete a vzniklo tak obrovské hnutie mládežníckych aktivistov. Dnes sa protesty konajú v mnohých krajinách sveta, rovnako ako aj na Slovensku.

Objavila sa už na viacerých protestoch v Severnej a Južnej Dakote. Plánuje sa zastaviť a rozprávať o klimatickej kríze aj v ďalších amerických mestách na jej ceste do Čile, kde sa zúčastní na ďalšom klimatickom samite, ktorý sa bude konať v decembri. O tom, ako cestu absolvuje sme ti už hovorili.

Odporúčané
Greta Thunberg cestuje z Kanady do Čile bez toho, aby opustila zem. Musí to stihnúť do decembra Greta Thunberg cestuje z Kanady do Čile bez toho, aby opustila zem. Musí to stihnúť do decembra 5. októbra 2019, 12:24
Domov
Zdieľať
Diskusia