Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2019, 12:24
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg cestuje z Kanady do Čile bez toho, aby opustila zem. Musí to stihnúť do decembra

ZAUJÍMAVOSTI EKOLÓGIA GRETA THUNBERGOVÁ VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

„Môžem sa zastaviť, kde chcem. A samozrejme, každý piatok môžem protestovať bez ohľadu na to, kde som,“ napísala 16-ročná aktivistka na svoj Facebook.

16-ročná aktivista Greta Thunberg má za sebou náročných pár týždňov, v rámci ktorých sa v New Yorku zúčastnila najväčšieho klimatického summitu OSN vôbec. Jej emotívny prejav, kde sa do najvyšších predstaviteľov štátov obula za to, že jej ukradli detstvo, už obletel celý svet. Následne sa do nej pustil americký prezident Donald Trump a po ňom ešte aj Vladimir Putin. 

Odporúčané
Greta Thunberg vracia úder Putinovi, cez Twitter mu posiela rafinovaný odkaz Greta Thunberg vracia úder Putinovi, cez Twitter mu posiela rafinovaný odkaz 4. októbra 2019, 11:58

Máme tak dôkaz, že ani najvplyvnejších mužov sveta jej slová neobišli, neberú ich však vážne. Trump prišiel s ironickým príspevkom, ruský prezident si neodpustil aj útok. Greta Thunberg nominovaná na Nobelovu cenu za mier sa následne ešte presunula na Tesle od Arnolda Schwarzeneggera do Montrealu, kde sa zúčastnila protestov, informuje Vox

Greta Thunberg cestuje z Kanady do Čile bez toho, aby opustila zem. Musí to stihnúť do decembra
Zdroj: maps.google.com (Refresher)

Z Kanady ju aktuálne čaká dlhá cesta až do Čile, kde sa bude v decembri konať ďalší klimatický summit OSN. Pre Vox sa hovorca 16-ročnej ekologickej aktivistky vyjadril, že podobne ako v prípade cesty do Spojených štátov, ani tentokrát Greta nevyužije na premiestňovanie sa lietadlo. Rovnako aj po skončení dôležitej decembrovej konferencie sa naspäť domov presunie alternatívnou dopravou mimo lietadiel. 

Odporúčané
Nenávistný pohľad Grety Thunberg smerom k Trumpovi si ľudia zamilovali. Vzniklo množstvo vtipných obrázkov Nenávistný pohľad Grety Thunberg smerom k Trumpovi si ľudia zamilovali. Vzniklo množstvo vtipných obrázkov 24. septembra 2019, 18:01

Síce nie je jasné, koľko to bude trvať, Greta sa však teší: „Môžem sa zastaviť, kde chcem. A samozrejme, každý piatok môžem protestovať bez ohľadu na to, kde som,“ napísala 16-ročná aktivistka na svoj Facebook.

Domov
Zdieľať
Diskusia