Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2019, 16:47
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Zubárka na sestričku v zúfalstve zakričala: „Vygoogli to,“ po tom, čo dali pacientke zlú injekciu. Na následky zomrela

NEWS SMRŤ
Uložiť Uložené

Po anafylaktickom šoku jej namiesto adrenalínu dali amoniak.

Anastasia Sapronova šla k zubárovi, kde jej pri vyšetrení dali injekciu proti bolesti. To však viedlo k anafylaktickému šoku. V zásade ide o náhly alergický šok a ak sa postihnutému okamžite nepomôže, môže prísť až k smrti. Presne to sa stalo v Rusku, informuje Mirror.

Zubárka Natalia Vasiliyeva však nedala Anastasii adrenalín, ktorý sa pri podobných reakciách dáva, ale amoniak.

Jej mama, ktorá bola celý čas za dverami počula v ambulancii rozruch a preto otvorila dvere. „Počula som zvuk faciek, a potom slová vygoogli to,“ hovorí mama. „Do konca svojho života na to nezabudnem, otvorila som dvere a moja dcéra bola úplne bledá, prevracali sa jej oči. Opýtala som sa jej, či sa bojí. Ona povedala, že áno a že jej je zle.“

 

Ďalej hovorí, že sa stav jej dcéry rapídne zhoršil a vtedy zavolali záchranárov. Tí jej podali adrenalín, no bolo už príliš neskoro. Previezli ju do miestnej nemocnice, neskôr do nemocnice v Tule, no deň po návšteve zubárky zomrela.

Zubárka bola odsúdená na dva a pol roka domáceho väzenia, no nezakázali jej v budúcnosti pracovať vo svojom obore. Rodina obete sľúbila, že sa voči rozsudku odvolá a budú sa dožadovať tvrdšieho trestu.

Odporúčané
Pri Piešťanoch ordinoval 10 rokov muž, ktorý sa za zubára len vydával. Pacienti ho milovali vďaka nízkym cenám Pri Piešťanoch ordinoval 10 rokov muž, ktorý sa za zubára len vydával. Pacienti ho milovali vďaka nízkym cenám 12. októbra 2018, 17:49

Jej mama ďalej hovorí, že by jej ani v nočnej more nenapadlo, že sa návšteva zubára takto zvrtne. Pripomína, že ak by jej podali adrenalín včas, mohla byť stále nažive.

Domov
Zdieľať
Diskusia