Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2019, 13:07
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

PewDiePie si rozmyslel dar vo výške 50-tisíc dolárov pre organizáciu bojujúcu proti antisemitizmu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Populárny youtuber nedávno avizoval, že má v pláne podporiť neziskovú organizáciu bojujúcu proti nenávistným prejavom, ktorá ho nedávno kritizovala. Výber si teraz rozmyslel.

Youtuber PewDiePie prednedávnom prekonal magickú hranicu 100 miliónov odberateľov. Pri tejto príležitosti sa rozhodol spraviť aj dobrý skutok, keď oznámil, že má v pláne darovať 50-tisíc dolárov neziskovej organizácii bojujúcej proti ohováraniu a nenávistným prejavom spojeným s antisemitizmom.

Ide o spoločnosť, ktorá ho v minulosti kritizovala za obrázky útočiace na židovskú komunitu. Konkrétne išlo aj o nenávistné vtipy o znásilňovaní, promovanie videí s príhovormi Adolfa Hitlera a taktiež používanie rasistického N-word. 

Odporúčané
PewDiePie prekonal hranicu 100 miliónov odberateľov. Minecraft si zahral už aj s manželkou Marziou PewDiePie prekonal hranicu 100 miliónov odberateľov. Minecraft si zahral už aj s manželkou Marziou 25. augusta 2019, 14:45

Netrvalo dlho a youtuber zmenil názor, čo sa pokúsil vysvetliť v novom videu. „Urobil som chybu, keď som si vybral charitu, ktorú mi niekto poradil namiesto toho, aby som vybral takú, pre ktorú som skutočne zanietený. Je to 100 % moja chyba,“ povedal Švéd. „Zvyčajne, keď si vyberám, komu darujem peniaze, dám tomu čas, kým si vyberiem,“ dodáva.

„Videl som to ako príležitosť zakončiť všetky útoky spájané s alternatívnou pravicou, ktoré sa proti mne rozbehli. Nepokúšal som sa očistiť svoje meno, keby áno, spravil by som to pred rokmi,“ vysvetľuje. 

Zatiaľ nie je jasné, kam by mali peniaze putovať, PewDiePie sa len pokúsil vysvetliť, prečo ich nedostane známa Anti-Defamation League. Tá reaguje, že ju švédsky youtuber nekontaktoval pred tým ani teraz, informuje BBC

 

Domov
Zdieľať
Diskusia