Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2019, 13:20
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Parazit je kandidátom na film roka. Juhokórejská dráma o chudobnej rodine ťa emociálne vyšťaví aj pobaví

Parazit je kandidátom na film roka. Juhokórejská dráma o chudobnej rodine ťa emociálne vyšťaví aj pobaví
Zdroj: CJ Entertainment
FILMY A SERIÁLY PARASITE
Uložiť Uložené

Do našich kín sa blíži chválená novinka, ktorá na slávnom filmovom festivale v Cannes zožala veľký úspech.

Ako sa žije „tým hore“ a ako „tým dole“? Prichádzajúca novinka Parazit od režiséra menom Joon-ho Bong (Okja, Snowpiercer s Chrisom Evansom) divákom ukáže, že aj obyčajná zmena počasia môže na jednotlivé sociálne kasty pôsobiť diametrálne odlišne.

V tomto skvoste, ktorý v priebehu stopáže skáče medzi žánrami čiernej komédie, drámy a thrilleru, budeš môcť sledovať rôzne spektrum situácií. Niektoré ťa pobavia, pri iných začneš ľutovať chudobných obyvateľov z Južnej Kórey, no a v určitých momentoch zrejme zabudneš od napätia dýchať.

Stredobodom príbehu sa stane štvorčlenná rodina z tej najnižšej sociálnej vrstvy skladajúca sa z rodičov, dcéry a syna. Tí sa chopia jedinečnej príležitosti a stanú sa pracovníkmi u boháčov. V dome hrdinovia zažijú množstvo rôznorodých komplikácií, ktoré ich nakoniec dovedú k neočakávaným východiskám.

Sám režisér však médiá pred premiérou v Cannes prosil, aby vo svojich článkoch neprezrádzali z filmu viac, ako ukazujú aj trailery, a tak sa jeho žiadosti budeme držať aj my. Parazit si nakoniec zo slávneho festivalu odniesol vzácnu Zlatú palmu, ktorú si podľa mnohých kritikov rozhodne zaslúžil.

Odporúčané
MJ zisťuje, že Peter Parker je Spider-Man. Uži si nové zábery z pokračovania, v ktorom bude hviezdiť aj Jake Gyllenhaal MJ zisťuje, že Peter Parker je Spider-Man. Uži si nové zábery z pokračovania, v ktorom bude hviezdiť aj Jake Gyllenhaal 26. mája 2019, 22:32

Spočiatku som síce nerozumel tomu, ako mohla táto komédia ohúriť davy, ale v priebehu filmu mi začalo do seba všetko zapadať. V skutočnosti totiž išlo naozaj o výnimočne funkčnú, multižánrovú záležitosť a vôbec by mi nenapadlo, že po scénach, kde sa budem pukať od smiechu, začnú tvorcovia nečakane útočiť na moje city a neskôr do mňa pustia poriadny adrenalín. Do slovenských kín sa snímka dostane 5. decembra (prosinec) 2019 a v Česku už 3. októbra (říjen). Odporúčame ti, aby si si ju rozhodne nenechal ujsť.

Paraziť je kandidátom na film roka. Juhokórejská dráma o chudobnej rodine ťa emociálne vyšťaví aj pobaví
Paraziť je kandidátom na film roka. Juhokórejská dráma o chudobnej rodine ťa emociálne vyšťaví aj pobaví Zdroj: CJ Entertainment
Domov
Zdieľať
Diskusia