Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2019, 15:15
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

World of Warcraft Classic ovládol Twitch. Blizzard milión divákov nečakal

TECH TWITCH WORLD OF WARCRAFT
Uložiť Uložené

Blizzard vypustil WoW-ko v takmer pôvodnom stave, ešte pred prvým veľkým rozšírením.

Vývojárske štúdio Blizzard dnes spustilo hru World of Warcraft Classic, teda WOW-ko v takej podobe, ako vyzeralo ešte v roku 2006, pred rozšírením The Burning Crusade, tesne po Drums of War (patch 1.12.1).

Hráči si tak toto legendárne MMORPG môžu zahrať v takmer pôvodnej verzii, kedy je maximálna úroveň postáv obmedzená na 60 a herná mechanika naspäť pri svojich základoch. Jednotlivé expansion packy ju totiž postupne menili, čo to sa hard-core fanúšikom príliš nepozdávalo. 

World of Warcraft Classic ovládol Twitch. Blizzard takýto úspech nečakal
World of Warcraft Classic ovládol Twitch. Blizzard takýto úspech nečakal Zdroj: worldofwarcraft.com

World of Warcraft Classic pritom môže hrať každý, kto si platí bežné predplatné na Battle.netPre Európu je cenovka nastavená na 12,99 € mesačne. 

Blizzard podľa serveru Hexus.net umožnil výber postavy ešte pred dnešným globálnym štartom, čo využili viac než dva millióny hráčov. 

A že je záujem obrovský, dokazuje aj pohľad na platformu Twitch. World of Warcraft sa okamžite stal najstreamovanejšou hrou a na krátko dosiahol viac než milión divákov. Naskočil naň napríklad Shroud, Sodapoppin alebo TimTheTatman. Čísla ešte zrejme vzrastú večer, keď k počítačom a smartfónom zasadnú severoamerickí diváci. 

Mnohým záujemcom o WoW Classic ani nič iné ako naladiť Twitch neostáva, na pripojenie k serverom sa totiž aktuálne čaká často aj viac než hodinu. 

Dexerto pritom pripomína, že súčasný prezident Blizzardu J. Allen Brack na konferencii BlizzCon ešte v roku 2013 tvrdil, že fanúšikovia takéto klasické WoW nechcú. Zrejme je nakoniec rád, že sa mýlil.

Domov
Zdieľať
Diskusia