Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2019, 15:36
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Truban v ďalšom videu používa drogy a alkohol ako metafory na opis cesty k úspechu

ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené

Predseda Progresívneho Slovenska rozpráva vo videu z roku 2012 o drogách metaforickým spôsobom a snaží sa na ich základe ľudí naučiť čosi viac o dosahovaní úspechu.

Michal Truban pred pár dňami zverejnil na svojom facebookovom profile video, kde vysvetľoval slová zo staršieho záznamu, ktorý sa dostal na verejnosť. Hovoril v ňom, že raz vyskúšal marihuanu a opisoval jej negatívne účinky známe ako „bad trip,“ čomu sa aktuálne prispôsobil aj obsah satirickej stránky Zomri.

V rámci vysvetlenia priznal, že sa nezachoval správne a na chvíľu v sebe videl politika, akým nechce byť. Priznal, že v skutočnosti užil marihuanu viackrát a raz vyskúšal aj LSD. Apeloval na negatívne účinky drog a skutočnosť, že ide o problematiku, o ktorej je potrebné sa baviť nahlas. 

Odporúčané
Michal Truban priznal, že vyskúšal LSD, marihuanu mal viackrát. Politik upozorňuje na negatívne účinky drog Michal Truban priznal, že vyskúšal LSD, marihuanu mal viackrát. Politik upozorňuje na negatívne účinky drog 8. augusta 2019, 13:24

Aktuálne Denník N informuje o ďalšom videu, ktoré síce opäť nesie názov aj obsah týkajúci sa drog, tentokrát však v metaforickom význame. Predseda politického hnutia Progresívne Slovensko na konferencii v roku 2012 používa alkohol a drogy ako prirovnanie k ceste za úspechom.

Pomenúva tri základné piliere závislosti na drogách a prirovnáva ich k tomu, ako byť lepším človekom. Podľa jeho slov, podobne ako pri závislosti, aj pri úspechu je treba ísť na to pomaly a dávať si pozor, aby pre človeka nebola pomyselná „prvá dávka“ veľkým šokom.

Dodáva, že je veľmi dôležitá aj pravidelnosť a v konečnom dôsledku si musí vedieť človek pomaly prikladať viac a viac. Opisuje účinky dopamínu a princíp odmeňovania, a to všetko za pomoci rekvizít ako fľaše alkoholu alebo sáčok, ktorého obsah má pripomínať marihuanu. V úplnom závere však dodáva, že nejde o skutočnú drogu, len imitáciu

Odporúčané
Michal Truban sa priznal k užívaniu marihuany. Vo videu hovorí o negatívnych stavoch po opadnutí účinkov Michal Truban sa priznal k užívaniu marihuany. Vo videu hovorí o negatívnych stavoch po opadnutí účinkov 31. júla 2019, 15:24

Záznam sa aktuálne objavil na YouTube kanáli Denníka N, ešte predtým však bolo dostupné inde. „Video z účtu konferencie zmizlo, keď sa o prednášku začal zaujímať Denník N. Zverejňujeme ho opäť. O drogách Truban hovorí od 6. minúty,“ píše sa v popise videa.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia