Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2019, 17:46
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Pamätáš si na trapas hovorkyne Ministerstva kultúry? Rezort zo dňa na deň bez slova zrušil komunikačný odbor

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hovorkyňa nevedela odpovedať na otázky k téme, ktorú iniciovala.

Ministerstvo kultúry pred pár týždňami zažilo menší škandál. Martina Töröková z TV Markíza zverejnila zopár záberov zo zákulisia svojej práce. Barbora Palovičová, hovorkyňa ministerstva, dostala k dispozícii otázky približne 24 hodín vopred. Aj napriek tomu ju už prvá otázka zaskočila a žiadala redaktorku, aby to bolo „len mimo záznam“. Z webstránky Ministerstva kultúry zmizol kontakt na hovorkyňu, resp. na celý na komunikačný odbor.

Odporúčané
Hovorkyňa ministerstva kultúry si urobila hanbu pred celým Slovenskom. Nevedela odpovedať na otázky k téme, ktorú iniciovala Hovorkyňa ministerstva kultúry si urobila hanbu pred celým Slovenskom. Nevedela odpovedať na otázky k téme, ktorú iniciovala 16. júla 2019, 7:47

S odpoveďami na otázky mala problém, dokonca bola niekoľko sekúnd ticho. „No, dobrá otázka,“ nakoniec povedala. Redaktorka nakoniec zašla za štátnym tajomníkom, ten jej to vysypal z rukáva. Video sa stalo virálnym a ľudia si položili otázku, či rezort potrebuje hovorkyňu, ktorá nevie odpovedať na otázky. No, zrejme nie.

Je zvláštne, že ministerstvo zo dňa na deň a bez slova odstránilo celý komunikačný odbor. Preto sme kontaktovali generálneho riaditeľa kancelárie ministerky. Opýtali sme sa, prečo ministerstvo zrušilo odbor, či ho plánuje obnoviť a či ešte Barbora Palovičová pracuje pre rezort. 

„V rámci Organizačnej zmeny došlo k presunutiu kompetencií komunikačného odboru priamo pod Kanceláriu ministerky (KAMI). Dočasne bude komunikáciu s médiami zabezpečovať generálny riaditeľ KAMI Peter Hajnala. Pani Barbora Palovičová aktuálne oznámila, že je PN,“ odpísal Pavol Čorba z kancelárie ministra.

Domov
Zdieľať
Diskusia