Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2019, 11:07
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V Európe útočili teplotné rekordy nad 42 °C. V Bratislave sa dnes zapotíš pri 36 °C

ZAUJÍMAVOSTI POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V Nemecku sa včera podarilo namerať takmer 43 °C.

Včerajším dňom bolo v Nemecku nameraných 42,6 °C, v Belgicku 40,6 °C, v Holandsku 40,4 °C a rekordy padali aj v susednom Česku. Podľa Českého hydrometeorologického ústavu mali teploty dosahovať až 37,2 °C (neoverené dáta). A viac ako 36 °C namerali taktiež stanice v okolí hlavného mesta Prahy.

Odporúčané
Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním 13. júna 2019, 15:17

Vysoké číslo bolo zaznamenané aj v meste zamilovaných. Paríž so svojimi 42,6 °C pokoril podľa The Guardian 70 rokov starý teplotný rekord. Druhý najteplejší deň bol zaznamenaný aj na známom britskom letisku Heathrow, kde sa teploty vyšplhali na 37,9 °C. Teploty dokonca spôsobili aj deformovanie koľajníc, kvôli čomu sa vyskytli početné problémy v rámci železničnej dopravy.

Slovenský hydrometeorologický ústav upozorňuje, že sa vysoké teploty v priebehu dnešného dňa budú týkať aj Slovenska. Na juhu a západe našej krajiny by mohla teplota vykazovať 35 až 36 °C. 35 °C už SHMÚ nameral taktiež vo štvrtok, no dnes sa k vysokým teplotám zrejme pripoja aj prehánky a búrky (najmä stred Slovenska). Pre juh a západ budú počas piatku platiť výstrahy 2. stupňa. V sobotu môžeme očakávať ochladenie. Viac informácií o konkrétnych oblastiach nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia