Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2019, 8:17
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Opaľovanie hore bez upadá na popularite. Dôvodom jej aj obava zo sexuálneho obťažovania

ZAUJÍMAVOSTI PLÁŽE
Uložiť Uložené

Európanky si pri opaľovaní zväčša ponechávajú vrchný diel plaviek.

Prieskum francúzskeho inštitútu IFOP založený na vzorke 5 000 žien mimo iného poukázal na to, že zatiaľ čo v roku 2016 sa bez vrchného dielu plaviek opaľovalo 33 % opýtaných Európaniek (dievčatá z Francúzska, Británie, Nemecka, Talianska a Španielska) starších ako 18 rokov, v roku 2017 ich bolo už iba 27 %. Ako píše Independent, dôvody, prečo ženy zväčša neobľubujú opaľovanie hore bez, sú rôzne.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Emily Ratajkowski (@emrata),

Konkrétne je reč najmä o nízkom sebavedomí, strachu zo sexuálneho obťažovania či o praktickej starostlivosti o svoje zdravie. Najviac opaľujúcich žien bez hornej časti plaviek bolo kedysi v Španielsku, kde sa k tomuto kroku odvážilo 48 % žien. Za nimi nasledovalo Nemecko (34 %), Francúzsko (19 %), Británia (19 %) a Taliansko (15 %).

Pri porovnaní s minulosťou v rámci Francúzska ide pritom o pomerne veľký skok, pretože v roku 1984 sa hore bez dokázalo opaľovať 43 % opýtaných žien z Francúzska. Okrem opaľovania hore bez sa ženy taktiež čoraz menej opaľujú iba v „Evinom rúchu“. Nudizmus sa podľa respondentiek týkal iba 20 % žien zo Španielska. Nasledovali Nemky (19 %), Britky (8 %), Francúzky (6 %) a Talianky (4 %).

Domov
Zdieľať
Diskusia