Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2019, 8:35
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Švédske úrady údajne zaplatia ASAP Rockymu viac ako 2 milióny, ak nedokážu, že je vinný

HUDBA ASAP ROCKY
Uložiť Uložené

Prípad amerického rapera ide do finále. Už vo štvrtok sa dozvieme, aký trest z maximálnych 6 rokov ASAP Rocky dostane.

Podľa TMZ budú musieť švédske úrady v prípade neuznania viny ASAP Rockyho zaplatiť plnú sumu za každý jeho zrušený koncert. Údajne to vyplýva priamo z tamojších zákonov a konkrétne sa uvádza, že krajina „môže“ zaplatiť za neoprávnené držanie väzňovi ušlý zisk. 

Flacko si podľa dostupných zdrojov pýta za vystúpenie v rámci letných festivalov približne 100-tisíc dolárov za jedno vystúpenie. Do dnešného dňa bol nútený zrušiť 12 koncertov, ďalších 7 je ešte v pláne, podľa všetkého by ich aj v prípade prepustenia neodohral. Dohromady by to mohlo byť viac ako 2 milióny. 

Aj keď zatiaľ nie je jasné, čo švédske úrady zadržaním populárneho rapera sledujú, po kultúrnej stránke ide o vlastný gól po všetkých stránkach. 

Odporúčané
Muž, ktorého ASAP Rocky napadol, je na slobode. Iniciatíva Trumpa, Kim Kardashian a Kanyeho Westa mohla raperovi uškodiť Muž, ktorého ASAP Rocky napadol, je na slobode. Iniciatíva Trumpa, Kim Kardashian a Kanyeho Westa mohla raperovi uškodiť 23. júla 2019, 7:27

Viac by sme sa mohli dozvedieť už vo štvrtok okolo obeda, na kedy je naplánované kľúčové pojednávanie. Prokuratúra ešte v minulom týždni požiadala o predĺženie väzby z dôvodu, že sa vyšetrovatelia stále nedopátrali k záveru. Zároveň podľa švédskych zákonov musí byť každý, koho najvyšší možný trest prevyšuje 1 rok, stíhaný väzobne. V prípade Rockyho to môže byť až 6 rokov. 

Nepomohli ani výzvy a vyhrážky iných raperov, iniciatíva Kim Kardashian, Kanyeho Westa a Donalda Trumpa, petícia podpísaná 600-tisíc fanúšikmi a v konečnom dôsledku ani video, kde máme možnosť vidieť, kto celý spor inicioval. Je otázne, či švédska polícia videla ešte niečo, čo nikto iný. 

Odporúčané
Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach 11. júla 2019, 9:28
Domov
Zdieľať
Diskusia