Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2019, 20:35
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Marvel zverejnil plán seriálov s hviezdami MCU. Kedy dorazí Falcon s Buckym, Loki či Hawkeye?

Marvel zverejnil plán seriálov s hviezdami MCU. Kedy dorazí Falcon s Buckym, Loki či Hawkeye?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

A dostali sme aj oficiálne logá.

Už sme to síce v krátkosti načrtli v dnešnom článku o Fáze 4, no štúdio Marvel na Comic-Cone v San Diegu okrem niekoľkých očakávaných filmov a ich názvov potvrdilo aj pripravované komiksové seriály, nad ktorými bude mať kreatívnu kontrolu priamo Kevin Feige a Marvel Studios. Tie uvidíme na streamovacej platforme Disney+, pričom prvý z nich dorazí už budúci rok. O aké konkrétne teda ide?

Odporúčané
Bershka a Pull & Bear prichádzajú s decembrovými lookbookmi Bershka a Pull & Bear prichádzajú s decembrovými lookbookmi 16. decembra 2013, 14:07

The Falcon and the Winter Soldier

O pripravovanom seriáli so Samom Wilsonom (Anthony Mackie) a Buckym Barnesom (Sebastian Stan) stále veľa nevieme, no predpokladá sa, že bude pozostávať zo 6 epizód. Okrem vyššie spomínaných hercov boli navyše potvrdení aj Daniel Brühl a Emily VanCamp, ktorí si zopakujú úlohy Barona Zema a Agentky 13 (Sharon Carter).

Môžeme tiež očakávať, že si tu Sam oblečie kostým Capa a bude bojovať už s jeho štítom. Všetky epizódy by mala zrežírovať Kari Skogland (The Handmaid’s Tale, Vikings, Boardwalk Empire) a na príbehu bude pracovať aj tvorca Johna Wicka Derek Kolstad. The Falcon and the Winter Soldier dorazí na Disney+ v auguste (srpen) 2020.

Marvel seriály
Marvel seriály Zdroj: Marvel Studios

 

WandaVision

Ako už nejakú dobu vieme, vlastný seriál dostanú aj postavy Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany). Ten sa má začať natáčať už túto jeseň a jeho príbeh by sa mal odohrávať aj v 50. rokoch minulého storočia. Podľa všetkého by sme sa ale mali pozrieť aj do ďalších období.

Novou hereckou posilou seriálu sa totiž stala Teyonah Parris (Mad Men), ktorá si zahrá dospelú verziu Monicy Rambeau. Túto postavu sme mohli ako 11-ročnú vidieť v sólovke Captain Marvel, kde si ju strihla Akira Akbar. Producentkou, showrunnerkou a scenáristkou seriálu je Jac Schaeffer (Captain Marvel) a jeho premiéra je naplánovaná na jar 2021.

Marvel seriály
Marvel seriály Zdroj: Marvel Studios

 

Loki

Už krátko po premiére Avengers: Endgame bolo viac-menej potvrdené, že Lokiho seriál sa bude sústrediť na jeho dobrodružstvá po tom, čo sa mu vo filme podarilo utiecť a vytvoriť tak novú časovú líniu. V príbehu by mal cestovať časom a ovplyvňovať ľudské dejiny. Samozrejme, úlohy zákerného Lokiho sa opäť zhostí Tom Hiddleston.

Čo sa týka tímu stojaceho za Lokiho seriálom, tak showrunnerom by mal byť Michael Waldron, ktorý je známy najmä ako scenárista obľúbeného animovaného seriálu Rick and Morty. Waldron bude zastávať pozíciu tvorcu projektu, napíše pilotnú epizódu a dohliadne na seriál aj z pozície výkonného producenta. A podobne ako WandaVision, aj Loki sa predstaví na jar 2021.

Marvel seriály
Marvel seriály Zdroj: Marvel Studios

 

What If…?

O prípravách animovaného seriálu s názvom What If…? sme ťa už informovali v jednom z vydaní našich Raňajok s Filmkultom. V článku si sa mohol dočítať, že pôjde o antologickú adaptáciu rovnomennej komiksovej série, ktorá nám ukáže, ako by vyzerali udalosti v MCU, ak by sa kľúčové momenty udiali inak.

Počas panelu na Comic-Cone bolo zároveň oznámené, že postave menom The Watcher prepožičia svoj hlas Jeffrey Wright (Casino Royale, Westworld). Okrem neho ale budeš môcť počuť aj hlasy hercov, ktorí sa v MCU objavujú pravidelne. Na ďalšie informácie si musíme ešte počkať. What If…? uvidíme na Disney+ v lete 2021.

Marvel seriály
Marvel seriály Zdroj: Marvel Studios

 

Hawkeye

No a na záver tu máme postavu Clinta Bartona, ktorého však mnoho fanúšikov pozná najmä pod menom Hawkeye. Herecký predstaviteľ tohto hrdinu Jeremy Renner navyše prezradil, že bude v seriáli predstavená aj Kate Bishop (meno herečky zatiaľ nepoznáme), a teda jeho chránenka, ktorá by mala následne prevziať identitu Hawkeya. Taktiež by sme sa mali dozvedieť viac o Bartonovi ako Roninovi. Premiéra je naplánovaná na jeseň 2021.

Marvel seriály
Marvel seriály Zdroj: Marvel Studios

Ako je už naznačené v riadkoch vyššie, na všetky seriály bude dozerať priamo šéf Marvel Studios Kevin Feige, pričom každý z nich by malo tvoriť 6-8 epizód. Navyše, všetky postavy stvárnia herci známi z MCU filmov, aby sa zachovala kontinuita. Feige tiež v minulosti potvrdil aj to, že tieto projekty budú úzko prepojené so svetom MCU. Ďalšie informácie nájdeš v tomto vlákne.

Anketa:
Na ktorý zo seriálov sa tešíš najviac?
The Falcon and the Winter Soldier
WandaVision
Loki
What If…?
Hawkeye
The Falcon and the Winter Soldier
16 %
139 Hlasov
WandaVision
11 %
97 Hlasov
Loki
54 %
475 Hlasov
What If…?
10 %
83 Hlasov
Hawkeye
9 %
79 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia