Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2019, 9:11
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Facebook dostal pokutu 5 milliárd dolárov za porušovanie pravidiel ochrany osobných údajov používateľov

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Kauzou Cambridge Analytica sa zaoberala Federálna komisia pre obchod, ktorá technologickému gigantovi vymerala astronomickú pokutu.

Spoločnosť Facebook pozná trest súvisiaci s kauzou Cambridge Analytica. Firma, ktorá spolupracovala na politických kampaniach, sa nezákonne dostala k osobným údajom používateľov najväčšej sociálnej siete. Malo ísť o až 87 miliónov účtov.

Wall Street Journal aktuálne informuje, že Federálna komisia pre obchod už stanovila pokutu vo výšle 5 miliárd dolárov, pričom oficiálnym odôvodnením je porušenie pravidiel ochrany osobných údajov používateľov. Facebook porušil dohodu, ktorú s komisiou uzavrel ešte v roku 2011.

Podľa CNBC Facebook s touto výškou pokuty rátal a na jej zaplatenie si vyrátal v prvom kvartáli účtovníctva rezervu, aj napriek tomu môžeme konštatovať, že jej výška dosahuje rekord v histórii spoločnosti aj komisie. 

Odporúčané
Výnimočne dobré surrealistické karikatúry kritizujú dnešný svet Výnimočne dobré surrealistické karikatúry kritizujú dnešný svet 12. decembra 2013, 14:37
Domov
Zdieľať
Diskusia