Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. júla 2019, 9:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Na Slovensku prvýkrát hasí požiar slávny vrtuľník Black Hawk

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Americký vrtuľník zasahuje v akcii.

Slovenské ozbrojené sily pomáhajú s hasením požiaru v katastri obce Bystrá. V oblasti pod Chopkom tentokrát zasahuje americký vrtuľník UH 60 M Black Hawk. Tie boli ešte v roku 2015 objednané bývalým ministrom obrany Martinom Glváčom. Predtým, než sa ale posádka mohla pustiť do prvého zásahu v nových vrtuľníkoch, musela prejsť predpísaným výcvikom.

Odporúčané
Profesionálny vojak Denis: Pravicoví extrémisti nemajú v armáde čo robiť, ani povinná vojenská služba nie je nutná (Rozhovor) Profesionálny vojak Denis: Pravicoví extrémisti nemajú v armáde čo robiť, ani povinná vojenská služba nie je nutná (Rozhovor) 15. januára 2019, 18:39

Aj týmto ozbrojené sily potvrdzujú, že nová moderná technika bude slúžiť na zabezpečenie úloh v prospech všetkých občanov Slovenskej republiky a vojaci sú tu pre nich nepretržite,“ píše sa na facebookovej stránke Ministerstva obrany Slovenskej republiky.

Požiar vypukol včera popoludní a podľa facebookovej stránky Prezídia Hasičského a záchranného zboru doposiaľ zasiahol plochu približne 5 hektárov. V priebehu noci sa našťastie nerozšíril. Na mieste zasahuje viac než 80 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Videozáznam zo zásahu


Domov
Zdieľať
Diskusia