Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2019, 15:35
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Vladimír Furdík: Zaklínač bude mať skvelé akčné scény. Netflix by bez Henryho Cavilla seriál tak dobre nespravil

Vladimír Furdík: Zaklínač bude mať skvelé akčné scény. Netflix by bez Henryho Cavilla seriál tak dobre nespravil
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Henry Cavill je najlepší šermiar spomedzi všetkých hollywoodskych hercov, s ktorými Furdík pracoval.

Keď Netflix oznámil, že Henry Cavill si zahrá Geralta v ich pripravovanom seriáli Zaklínač (viac inšpirovaný knihami ako hrami), už tradične sa internet rozdelil na dva tábory. Ja osobne som s výberom a kastingom ako takým spokojný. Tieto seriály nepotrebujú hollywoodskych hercov, respektíve hviezdy. Opierajú sa o materiál, postavy a veľkoleposť. Divákov si to nájde tak či tak, musí to ale byť kvalitné. 

A práve Cavill mal do seriálu priniesť množstvo kvality, hlavne čo sa akčných scén týka. Vladimír Furdík, predstaviteľ Night Kinga a jeden z hlavných kaskadérov a koordinátorov akčných scén na seriáli, zodpovedal na otázky Reflexu, a to počas jeho účasti na Karlových Varoch. 



Okrem iného tvrdí, že Netflix má ambície vyrovnať a neskôr aj prekonať Game of Thrones. Osobne sa zaručuje za kvalitu akčných scén a súbojov s mečmi, pričom vyzdvihuje Cavillovo obsadenie. Bez neho by Netflix údajne ani nemohol seriál tak dobre (ak vôbec) natočiť. Henry je totiž vynikajúci s mečom a behom dvoch hodín sa dokáže naučiť aj náročné choreografie. Furdík nič také vo svojej doterajšej a veľmi bohatej kariére nevidel. 

Cavillov bojový štýl nebude taký ťažkopádny a rytiersky, na čo sme boli zvyknutí pri GoT. Furdík si očividne čítal knihy (alebo aspoň dostal prednášku), keďže sám tvrdí, že sa snažil Cavilla naučiť ladnejšie pohyby a akýsi tanec s mečom. Jeho Geralt sa pohybuje rýchlo a ľahko, pričom dopredu vie, kto sa bude ako pohybovať a presne vie, ako svoj cieľ zabije pár sekúnd pred tým, než sa tak stane. Skutočne teda pôjde o nesmierne zručného bojovníka, presne tak, ako ho poznáme z kníh.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. mája 2019, 19:35

1., osemdielnej série Zaklínača by sme sa na Netflixe mali dočkať koncom decembra, aj keď to ešte nie je potvrdené. Viac sa o seriáli dozvieš v našom bohatom vlákne. 

Tu je celý rozhovor Reflexu o Game of Thrones, časť o Zaklínačovi nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia