Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2019, 10:02
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najlepších hier z E3 2019: Graficky najvymakanejšie exkluzivity, mysteriózne horory a akčný gameplay

10 najlepších hier z E3 2019: Graficky najvymakanejšie exkluzivity, mysteriózne horory a akčný gameplay
Zdroj: Square Enix
TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY TOP 10
Uložiť Uložené

Ktoré hry nás na E3 zaujali najviac?

Každoročná hráčska udalosť roka je za nami. E3 v Los Angeles je na svojom konci a my sa tak môžeme ohliadnuť za titulmi, ktoré nás zaujali najviac. Snažili sme sa zamerať na novinky či dôležité oznámenia v rámci očakávaných hier, respektíve zaujímavý gameplay.

Nintendo má smolu, že ukázalo tak veľa gameplayu až v podcaste Treehouse Live, keďže sa zameriame len priamo na konferencie (inak by tento článok bol v podstate recap hier od Nintenda). Na záver upozorňujeme, že ide o zoznam, nie rebríček. 

1. Star Wars Jedi: Fallen Order – 15. november (PC, PS4, Xbox One)
Gameplay nás až tak neohúril, ale stále ide o najlepšie vyzerajúcu singleplayer hru z tohto univerza, minimálne za poslednú dekádu. Ak sa podarí príbeh a postavy v ňom zaujmú, Respawn zrejme bude sláviť úspech. Súboje so svetelným mečom vyzerajú zaujímavo a autori sľúbili, že sme z combatu a herného sveta videli stále veľmi málo. 

2. Animal Crossing: New Horizons – 20. marec 2020 (Nintendo Switch)
Nintendo oznámilo, že sa hra odkladá na budúci rok, aby ich vývojári nemuseli pri tvorbe jednej z najpokojnejších hier vôbec robiť extrémne nadčasy. Animal Crossing je nesmierne populárna a obľúbená séria, v ktorej si budujete svoje mestečko a život v ňom. Lepšie ti to asi predstaví trailer z E3 Directu. 

3. Luigi’s Mansion 3 – pravdepodobne október 2019 (PC, PS4, Xbox One)

Od GameCube sa Luigi a duchovia dostali na každú generáciu konzol. Síce preskočili Wii a Wii U, odškrtli si však prítomnosť na 3DS. Po home console a handheld verziách príde hra pre hybridnú konzolu, na ktorej môžeš hrať ako doma na telke, tak všade po svete. Tretí diel vzniká pod taktovkou autorov dvojky. Vývojári sa nechali počuť, že zapracovali na kritike a feedbacku pre druhý diel a pokračovanie rázne zlepšia. Dočkáme sa co-opu, nových útokov a množstva ďalšieho. 

4. 12 Minutes – 2020 (Xbox One. Ďalšie platformy oznámené neboli, ale to sa určite zmení)

Ide o interaktívny thriller z pohľadu zhora, kedy sa ako hráči ocitneme v nekonečnej časovej slučke. Sedíme s manželkou pri večeri, ktorú preruší neznámy votrelec s úmyslom zabiť nás. Hráč sa po každej časovej slučke naučí niečo nové, čo by mu malo pomôcť nabudúce prežiť dlhšie. Nakoniec prežije tak, že vydrží celých 12 minút. 

5. Elden Ring – ? (From Software)

Novinka of FromSoftware je tu už len preto, že na nej pracuje Miyazaki a vôbec tvorcovia hier ako Dark Souls, Demon’s Souls, Bloodborne či Sekiro. Čo viac potrebuješ? Ak ti to stále nestačí, vedz, že so svetom, fantasy lore a príbehom pomáhal samotný George R. R. Martin (autor knižnej predlohy Game of Thrones).


6. Cyberpunk 2077 – 16. apríl 2020 (PC, Xbox One, PS4)

Keanu Reeves, Keanu Reeves, Keanu Reeves. Nebyť jeho, o Cyberpunku by sa na tejto E3 určite tak veľmi nehovorilo (teda okrem negatívnej reklamy, ktorú zase spustili svojimi zvláštnymi homofóbnymi kúskami). Hra vyzerá naozaj špeciálne, je však škoda, že sme nevideli gameplay. Na cutscénach a príbehu si však tvorcovia Zaklínača očividne dajú záležať. Už len nech je zábavná hrateľnosť a rozvetvený strom dialógov a možností v hre. 


7. Doom Eternal – 22. november (PC, Xbox One, PS4, Switch)

Doom Eternal je typickým príkladom sequelu, ktorý je väčší, drahší a epickejší v každom aspekte. Nové zbrane, nepriatelia, levely, bossovia, vylepšená fyzika, multiplayerový mód, bombastický soundtrack a množstvo ďalšieho. Doom je zároveň jedným z mála príkladov, kedy sa pravidlo urobiť v pokračovaní všetko väčšie naozaj vypláca. 


8. Ghostwire: Tokyo – ? (PC, Xbox One, PS4)

Ak vydáte von cinematic trailer bez gameplayu, mal by vyzerať nejako takto. Dokonalo navnadiť na tajomný svet, vydať pár vodítok ku gameplayu a navnadiť hráča na prezentovanú hru. Nová IP od tvorcov Evil Within je zrejme ešte ďaleko, no my sa nemôžeme dočkať, kedy sa do tohto hororového fantasy sveta dostaneme. 


9. Ori and the Will of Wisps – 11. február 2020 (PC, Xbox One)

Pokračovanie jednej z najlepších hier na Xbox One je v príprave už niekoľko rokov. Síce ide o hru veľkosti indie záležitostí, oplýva mnohými produkčnými kvalitami, nádhernou grafikou a prísľubom zábavnej hrateľnosti. Ak si hral jednotku, vieš, čo máš čakať. No a ak si ju nehral, vieš, čo si máš najbližšie kúpiť. Nechcem ti veľa prezrádzať, a tak len vedz, že tento čarovný svet ťa dostane. 


10. Final Fantasy VII Remake – 20. marec 2020 (PS4)

Jednoznačne najväčší highlight tejto E3 patrí exkluzivite pre PS4, hoci Sony ani na E3 nebola. Slušný paradox, čo povieš? Remake Final Fantasy VII sa zrejme neskôr dostane na iné platformy, nakoniec, ide o hru vyvíjanú pod hlavičkou Square Enix.

Odporúčané
Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) 4. januára 2024, 9:30

Ak sa niekto obával, ako bude remake vyzerať v pohybe, po E3 sa jeho obavy zrejme úplne rozplynuli. Hra vyzerá úžasne a my sa už nevieme dočkať, ako si tento nádherný príbeh nájde nových hráčov a taktiež poteší hardcore fanúšikov Final Fantasy. 


Bonus: Pokračovanie pre The Legend of Zelda: Breath of the Wild – ? (Switch)

Na Nintendo Directe sme sa v závere dozvedeli, že sa už pilne pracuje na pokračovaní pre Breath of the Wild. Nie že by to sme to nevedeli, skôr ide o to, že samotné odhalenie nikto na tento rok nečakal. Podľa traileru aj vyjadrenia jedného z hlavných tvorcov bude sequel o čosi temnejší. Hra roka 2017 sa teda dočká plnohodnotného pokračovania, ktoré určite nebudeš chcieť zmeškať.


Indie bonus: Carrion – 2020 (PC a konzoly)

Konečne hra, v ktorej budeme hrať za monštrum a zabíjať všetkých ľudí, len aby sme prežili a dostali sa z experimentálneho laboratória. Carrion vyzerá úžasne, ale o tom ťa najlepšie presvedčí samotný trailer. Viac o hrách a konferenciách z tohtoročnej E3 nájdeš v tomto vlákne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia