Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2019, 11:11
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na mrakodrape v Londýne chcú postaviť nekonečný bazén s 360-stupňovým výhľadom na britskú metropolu

KULTÚRA LONDÝN
Uložiť Uložené

Okúpať sa v bazéne vo výške 220 metrov by bol nezabudnuteľný zážitok.

Výrobca bazénov a bazénovej techniky Compass Pools by chcel na londýnskom mrakodrape postaviť nekonečný bazén s názvom Infinity London. Svoje meno takýto bazén získal vďaka ilúzii, ktorú človek zažíva, keď pozoruje na prvý pohľad nekončiaci okraj.

Okúpať by si sa mal vo výške až 220 metrov nad morom, pretože mrakodrap by mal mať 55 poschodí. Do bazéna bude potrebné napumpovať viac ako 600-tisíc litrov vody, pričom o bezpečnosť by sa mala starať špeciálna technológia udržujúca príjemnú teplotu vody a aj zabezpečenie proti tomu, aby sa voda vylievala na ulicu, upozorňuje Dezeen.

Na mrakodrape v Londýne chcú postaviť nekonečný bazén s 360-stupňovým výhľadom na britskú metropolu
Zdroj: Compass Pools

Compass Pools sa zamýšľali nad tým, ako vyriešiť vchod do bazéna. Nemali záujem umiestniť rebrík na stranu budovy, čo by zvýšilo riziko vylievajúcej sa vody a poškodilo by to 360-stupňový výhľad na Londýn. Namiesto toho využili technológiu využívanú pri stavbe ponoriek, a tak sa do bazéna dostaneš pomocou rotujúcich schodov a komory, cez ktorú voda neprejde do obytnej či administratívnej časti mrakodrapu.

Odporúčané
Slovenka Dominika robí v Londýne ochranku celebritám: Arabská princezná si dala do izby lietadlom doviezť bežiaci pás Slovenka Dominika robí v Londýne ochranku celebritám: Arabská princezná si dala do izby lietadlom doviezť bežiaci pás 13. novembra 2023, 12:30

Projekt však stále zostáva len v rovine konceptu, pretože mrakodrap nezískal žiadne povolenie na stavbu a otázkou zostáva aj financovanie. Množstvo otázok o bezpečnosti budú mať nepochybne aj britské úrady, pretože voda padajúca z výšky 200 metrov na ulicu by zrejme spôsobovala priveľké riziko pre chodcov či autá.

Na mrakodrape v Londýne chcú postaviť nekonečný bazén s 360-stupňovým výhľadom na britskú metropolu
Zdroj: Compass Pools
Domov
Zdieľať
Diskusia