Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2019, 15:18
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Adam alias Slaytiiina: Naša spoločnosť je netolerantná, ľudia mi prajú smrť. Heterosexuálni muži ma ale v kluboch balia často

Adam alias Slaytiiina: Naša spoločnosť je netolerantná, ľudia mi prajú smrť. Heterosexuálni muži ma ale v kluboch balia často
Zdroj: Árpád Kossár / Refresher
MÓDA SLAYTIIINA
Uložiť Uložené

Vyspovedali sme mladého Bratislavčana, ktorý na internete vystupuje pod alteregom Slaytiiina. Prezlieka sa za ženu a obľubuje výrazný make-up.

Iba máloktorá osobnosť na Slovensku vzbudzuje takú vlnu kontroverzie ako mladý Adam, známejší pod umeleckým menom Slaytiiina. Bratislavčan sa maľuje výrazným make-upom a obľubuje ženské oblečenie, čo rozhodne nedokáže stráviť každý. „Denne mi chodievali desiatky správ, v ktorých si ľudia priali moju smrť alebo sa mi vyhrážali.

Mladík sa však stretáva aj s ďalšími bizarnými situáciami. „Často ma v kluboch balia heterosexuálni muži. Vždy sa zamýšľam nad tým, či vedia, že mám penis alebo nie. Neviem teda, či ich moja ilúzia ženskosti oklame natoľko, že si myslia, že som žena alebo ich vzrušuje niečo takéto androgénne.

Jeho alterego Slaytiiina je čoraz medializovanejšie. Vo svojom looku, ktorý zvolil na minuloročnom Dúhovom PRIDE, sa našiel napríklad v niekoľkých tlačených novinách. V súvislosti s tým nás navnadil aj na ten nadchádzajúci. „Opätovne pohoršíme verejnosť. Myslím si, že na tohtoročný Dúhový PRIDE nie je nikto pripravený.

Čo sa v rozhovore so Slaytiiinou dozvieš?
  • Kto je to drag queen?
  • S akým neprofesionálnym prístupom sa v súvislosti so svojím prejavom stretol v obchodoch alebo v nočných podnikoch?
  • Ako na ňu reagujú heterosexuálni muži?
  • Ako na jej prejav reagujú rodičia?
  • Akú má závislosť?
  • Koľko sa najdlhšie maľovala?
  • Má Slaytiiina hudobné ambície?

Slaytiiina: Necítim sa ako žena v mužskom tele. Svoj penis mám rád. Heterosexuálni muži ma v kluboch balia často (Rozhovor)
Slaytiiina: Necítim sa ako žena v mužskom tele. Svoj penis mám rád. Heterosexuálni muži ma v kluboch balia často (Rozhovor) Zdroj: Árpád Kossár / Refresher

Si homosexuál?

Páčia sa mi prevažne muži, ale niekedy gravitujem aj k ženskému pohlaviu.

Si žena v mužskom tele?

Nie. Svoj penis mám rád, nemám v pláne sa nechať preoperovať. Baví ma len nosiť ženské oblečenie a make-up. Považujem to za formu umenia.

Odporúčané
„Na Kapverdách žiješ zo 700 € ako kráľ.“ Slovenka Jana sa zbalila a založila si biznis na exotickom ostrove, vrátiť sa už nechce „Na Kapverdách žiješ zo 700 € ako kráľ.“ Slovenka Jana sa zbalila a založila si biznis na exotickom ostrove, vrátiť sa už nechce 11. mája 2019, 17:17

Ako drag queen.Drag queens sú muži, ktorí sa v mene umenia prezliekajú za ženy. Ja sa svoje umenie ale nesnažím špecifikovať. Robím naozaj všeličo. Veľká časť z toho by sa ale dala takto označiť.

Ty si sa po prvýkrát prezliekol za ženu pri príležitosti halloweenskej party.

Mohol som vtedy mať 15 alebo 16 rokov.

Kedy vznikla Slaytiiina?

Približne pred dvoma rokmi som si na Instagrame nastavil používateľské meno Slaytiiina. Nemal som žiadny zámer sa verejne zviditeľňovať, ale ľudí začalo zaujímať to, čo robím a začali ma pod týmto umeleckým menom spoznávať.

Rozhodol som sa tým pádom, že si ho osvojím. Je to vlastne moje alterego. Adam a Slaytiiina sú dve rozdielne osoby. Vždy keď si nasadím parochňu a podpätky, tak sa cítim ako iná osoba. Spolu s mojím výzorom sa mení aj moje správanie.

Baví ťa pohoršovať svoje okolie?Určite áno. Myslím, že táto spoločnosť je veľmi uzavreto zmýšľajúca a netolerantná. Baví ma pohoršovať a provokovať ju, dať tak ľuďom niečo na zamyslenie. Iný pohľad.

Myslíš, že im do určitej miery posúvaš limity?

Určite áno. Samozrejme, niektorí ľudia sa s tým nikdy nestotožnia a niečo takéto im bude vždy proti srsti. Stáva sa ale, že ľudia, ktorí takým ako som ja opovrhovali, sa to naučili tolerovať, keďže nám boli pravidelne vystavovaní.

Bývaš ešte vôbec niekedy Adamom?

Väčšinu času som Adamom. Do školy chodím ako Adam, doma som ako Adam. Slaytiiina je skôr moja internetová persona.

Čím sa Slaytiiina najväčšmi preslávila?

Boom prišiel len celkom nedávno prostredníctvom série videí, v ktorých som pohoršoval verejnosť v ženskom oblečení, napríklad tým, že som nakupoval v ženskom spodnom prádle. Na internete to vyvolalo celkom veľký rozruch. Napísalo o mne vtedy hneď niekoľko portálov.

Zvýšilo sa v súvislosti s týmito videami množstvo nenávistných podnetov voči tebe?

Áno. Každý deň mi chodievali desiatky správ, v ktorých si ľudia priali moju smrť alebo sa mi vyhrážali.

Odporúčané
Najmladšia členka Kiskovho tímu: Súdenie druhých ľudí je na Slovensku národným športom (Rozhovor) Najmladšia členka Kiskovho tímu: Súdenie druhých ľudí je na Slovensku národným športom (Rozhovor) 30. januára 2019, 16:20

Stretávaš sa s homofóbnymi predsudkami dennodenne?

Myslím, že na Slovensku sa tomu nedá vyhnúť. Ale taktiež sa stretávam aj s veľa pozitívnymi ohlasmi. Reakcie na mňa sú veľmi zmiešané. Myslím ale, že postupne sa už aj Slovensko dostáva do bodu, v ktorom začínajú byť ľudia tolerantnejší.

Ako na teba reagujú predavači v obchodoch alebo obsluha v reštauráciách?

Poväčšinou sa stretávam s pozitívnymi reakciami. Čo sa ale týka večerných podnikov, stalo sa mi už, že ma obsluha fyzicky napadla len za samotný fakt, že sa jej nepáčilo moje kontroverzné vystupovanie. To je podľa mňa neprofesionálne.

Stáva sa ti v nočných kluboch, že ťa balia muži, ktorí ale vedia, že nie si žena?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 64961 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kedy sa mu stáva, že ho balia muži v nočných kluboch
  • Ako reaguje na nenávistné komentáre pod videami
  • Čo by odporučil ľuďom, ktorí stále nenašli samých seba
  • Ako najdlhšie si už pripravoval mejkap
  • Čo chystá na tohtoročný Dúhový PRIDE
  • Na čo najčastejšie míňa svoje peniaze
  • Aké plány má na najbližšie mesiace
Domov
Zdieľať
Diskusia