Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2019, 13:33
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

One Punch Man je vtipným a akciou nabitým anime o chlapíkovi, ktorý jedným úderom zabije aj najväčšieho obra na Zemi (Recenzia)

One Punch Man je vtipným a akciou nabitým anime o chlapíkovi, ktorý jedným úderom zabije aj najväčšieho obra na Zemi (Recenzia)
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY ONE PUNCH MAN
Uložiť Uložené

Vynikajúca paródia všetkých epických manga a anime príbehov o osudových stretoch a sily bez limitov, to je One Punch Man.

Je to už 10 rokov, odkedy sa prvýkrát objavil hrdina menom Saitama. Zvaný aj ako One Punch Man, obyčajný chlapík túžiaci po tom, aby si „bad guys“ už nikdy neobjavili a neobťažovali ľudí, má mnoho múch. Nikto nepozná tajomstvo jeho pravej sily, no v podstate na tom veľmi ani nezáleží. My si dnes niečo povieme o úspešnom anime, ktoré minulý týždeň odštartovalo svoju druhú sériu, tri roky po skončení tej prvej (nájdeš ju aj na Netflixe). 

One Punch Man je vo svojej podstate klasicky šablónovitým manga/anime príbehom s hrdinami, príšerami a záporákmi, čo dopĺňajú intrigy, rôzne morálne dialógy, skvelý humor a blockbusterová akcia. Avšak, skutočne ide o nadčasovú paródiu všetkého, čo stelesňuje a čo ho inšpirovalo. Saitama je neohroziteľný človek, ktorého nikto nedokáže zabiť, prekvapiť a v podstate mu ani len ublížiť. Všetkých svojich nepriateľov a zločincov zabíja jednou ranou, čo ho, samozrejme, rýchlo prestáva baviť. 

Celé roky tak dúfa, že sa raz objaví protivník, pri ktorom sa zapotí a znova pocíti adrenalín počas súbojov. Anime je plné absurdných situácií, ktoré nemajú logické vysvetlenia a slúžia ako funkčné odkazy parodizujúce rôzne manga príbehy. Sranda sa tu robí prakticky zo všetkého, no nemusíš sa báť. Na povrchu je stále prítomný príbeh, dôležité vedľajšie postavy a oná osudovosť spojená s blížiacim sa nebezpečenstvom. 

One Punch Man je vtipným a akciou nabitým anime o chlapíkovi, ktorý jedným úderom zabije aj najväčšieho obra na Zemi (Recenzia)

Zamiluješ si soundtrack, veľmi prehľadnú akciu a špičkovú animáciu. Postavy sú zaujímavé, majú hĺbku a zvedavý budeš hlavne na ďalších hrdinov, ktorí sa postupne začínajú odkrývať a vzbudzovať nielen vzrušenie, ale aj podozrenie. Samotný svet One Punch Man ponúka množstvo originálnych námetov určite bude aj v anime ešte hlbšie predstavený, čo diváka môže len tešiť. 

Odporúčané
2. séria One Punch Mana je aj napriek 4-ročnému čakaniu veľkým sklamaním. Čo všetko tvorcovia pokazili? (Recenzia) 2. séria One Punch Mana je aj napriek 4-ročnému čakaniu veľkým sklamaním. Čo všetko tvorcovia pokazili? (Recenzia) 10. júla 2019, 13:09

Ak máš rád skvelé akčné scény, vhodne situovaný humor a dokáže si predstaviť, ako sa zabávaš na zhmotnenej absurdnosti máng a anime príbehov, One Punch Man je pre teba ako stvorený. Vôbec sa nemusíš báť, že by ťa hlavný hrdina nudil, keďže vlastne nemá súpera.

Tvorcovia sa s týmto aspektom pohrali skutočne originálne a ak ťa riešením nerozosmejú, minimálne odvrátia tvoju pozornosť a ty si budeš vedieť užívať dianie na monitore plnými dúškami. Vzhľadom na premiéru2. série nikdy nebol vhodnejší čas dať tomuto anime či mange šancu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia