Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2019, 16:23
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Takto bude vyzerať lietanie postojačky, ktorého cieľom je ušetriť priestor

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Lietadlá s miestami na státie by mohli odviezť o 20 % viac cestujúcich.

Absolvovať let postojačky môže byť novým druhom zážitku, ktorý ale zrejme nebude patriť medzi najpohodlnejšie. Komfort takto cestujúcich pasažierov talianska firma Avio Interiors pre portál Independent označila za „prijateľný“, čo veru neznie dvakrát lákavo. 

Avio Interiors na nedávnom veľtrhu v Hamburgu predstavila prototyp sedadiel pre lietadlá s vyšším sklonom. V porovnaní s bežnými sedadlami sa priestor na nohy ušetrí o približne 12 centimetrov, vďaka čomu spoločnosť plánuje odviezť o zhruba 20 % cestujúcich navyše.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @aviointeriors,

Názory potenciálnych zákazníkov na tento typ „sedadiel“ sú rôznorodé, pričom ihneď prvý užívateľský komentár pod príspevkom na Instagrame firmy označil prototyp Skyrider 3.0 za smiešny a nezdvorilý. Prototyp Skyrider 3.0 oproti predošlým verziám disponuje aj háčikom na zavesenie kabátu, priestorom na uloženie drobností alebo menším stolíkom.

Spoločnosť ale dodáva, že lietanie postojačky by malo fungovať iba pri letoch na krátke vzdialenosti, takže 10-hodinového státia sa zrejme nemusí nikto obávať. Zmenšovanie priestorov je aktuálnym trendom leteckých spoločností, ktoré sa týkajú aj EasyJetu, Ryanairu, British Airways či American Airlines.

Anketa:
Skúsil by si let postojačky?
Áno, na krátke vzdialenosti by nebol problém
Dal by som tomu šancu
Nie, táto možnosť mi príde nekomfortná
Áno, na krátke vzdialenosti by nebol problém
27 %
246 Hlasov
Dal by som tomu šancu
16 %
142 Hlasov
Nie, táto možnosť mi príde nekomfortná
58 %
525 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia