Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2019, 1:47
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple zrejme skutočne pracuje na elektromobile. Automobilka Tesla prišla o špičkového odborníka

Apple zrejme skutočne pracuje na elektromobile. Automobilka Tesla prišla o špičkového odborníka
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.digitaltrends.com/cars/apple-car-news/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">digitaltrends.com</a>
TECH APPLE TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Dočkáme sa elektrickou energiou poháňaného auta od výrobcu iPhonov?

To, že sa spoločnosť Apple pohráva s myšlienkou vstúpiť do automobilového priemyslu, nie je nič nové. Špekulácie, ktoré súvisia s jej novou stratégiou, kolujú internetom už pomerne dlhú dobu. Vývoj vlastného elektromobilu bol ale i napriek tomu nepravdepodobný.

Veci sa zmenili až v týchto dňoch, kedy vyplávala na svetlo sveta informácia o prestupe špičkového odborníka. Ako píše web Electrek, Michael Schwekutsch je po novom súčasťou špeciálneho tímu kalifornského jabĺčka, kde vraj pracujú na záhadnom štvorkolesovom produkte s elektrickým pohonom, nielen na univerzálnom autonómnom systéme pre iných výrobcov automobilov.

V kuloároch sa donedávna šuškalo o tom, že Apple nevyvíja elektromobil, ale iba technológiu, ktorá jedného dňa umožní autám jazdiť bez toho, aby ich riadil človek z mäsa a kostí. Za touto domnienkou stáli viacerí odborníci a ich analýzy, kde poukazovali i na nedostatok kompetentných odborníkov. Čerstvá posila má však dostatočné skúsenosti na to, aby dokázala priniesť na svet originálnu elektrickú platformu.

BMW, Porsche aj Volvo

Michael Schwekutsch sa pridal k Tesle v roku 2015 a zotrval v nej až do začiatku uplynulého mesiaca. Počas tohto obdobia zastával pozíciu viceprezidenta inžinieringu, kde mal na starosti vývoj a výrobu najnovších elektromotorov. A to ani zďaleka nie je všetko. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Okrem spoločnosti vizionára Elona Muska pracoval aj na pohone pre elektromobily či hybridy z dielne renomovaných automobiliek BMW, Porsche alebo švédskeho Volva. Má teda všetko potrebné na to, aby pomohol jabĺčku priniesť štvorkolesový produkt, ktorý nebude zaostávať za ostrieľanou konkurenciou.

Momentálne je ale otázne, kedy by mohlo dôjsť k predstaveniu. Keďže sa Michael  pridal k Apple ešte len teraz, dá sa predpokladať, že očakávaný elektromobil tak skoro nespoznáme. Teda aspoň nie oficiálnou cestou. Podrobnejšie úniky by sa mohli začať objavovať na prelome rokov 2019 a 2020.

Domov
Zdieľať
Diskusia